σπασμοι εντερου συμπτωματα | εξαρθρημα | φλεβοκομβικη ταχυκαρδια/εκτακτες κοιλιακες συστολες

Προσοχή στις δίαιτες κατά την εφηβίαΟι συχνές δίαιτες στην εφηβική ηλικία συσχετίζονται ακόμα και με την έναρξη του καπνίσματος. Αυτό διαπίστωσαν Αμερικανοί ερευνητές σε μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το νοσοκομείο παίδων της Βοστόνης και δημοσιεύεται στο τεύχος Μαρτίου του επιστημονικού περιοδικού American Journal of Public Health.

Εφηβοι, αγόρια και κορίτσια, συμμετείχαν σε έρευνα που μελέτησε τις διατροφικές συνήθειες και το επίπεδο φυσικής δραστηριότητας για δύο χρόνια, από το 1995 έως το 1997.

Τα ερωτηματολόγια που συμπληρώθηκαν περιείχαν και πληροφορίες για τις δίαιτες αλλά και το κάπνισμα. Η έναρξη του καπνίσματος βρέθηκε να συσχετίζεται θετικά με τις συνεχείς δίαιτες που συχνά εφαρμόζουν οι έφηβοι και κυρίως τα κορίτσια.

Σε σχέση με τα κορίτσια που δήλωσαν ότι δεν κάνουν δίαιτα, τα κορίτσια τα οποία δήλωσαν ότι κάνουν δίαιτα μία φορά την εβδομάδα, είχαν διπλάσια πιθανότητα να αρχίσουν το κάπνισμα. Οσον αφορά τα κορίτσια που δήλωσαν ότι κάνουν δίαιτα πάνω από μία φορά την εβδομάδα, αυτά είχαν τετραπλάσια τάση για έναρξη του καπνίσματος.

Η δίαιτες, χωρίς την καθοδήγηση ειδικού επιστήμονα, και ιδίως κατά την εφηβική ηλικία, εκτός από τον κίνδυνο της έναρξης καπνίσματος μπορεί να οδηγήσουν σε διατροφικές ελλείψεις αλλά και διαταραχές, όπως η νευρική ανορεξία.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.