επιτρεπεται η ληψη ασβεστιου σιδηρου στην ομοιοπαθητικη | βακτηριακη δερματιτιδα

Λιγότερο λίπος, λιγότερα κιλάΗ κατανάλωση μικρότερης ποσότητας διατροφικού λίπους, έχει σαν αποτέλεσμα την καλύτερη καύση θερμίδων και τη λιγότερη αποθήκευση σωματικού λίπους. Αυτό έδειξε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο πανεπιστήμιο της Βερόνα στην Ιταλία και δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism. Η έρευνα η οποία έγινε σε νεαρά κορίτσια έδειξε ότι στην κάυση των θερμίδων και την αποθήκευση του λίπους δεν παίζει ρόλο μόνο το πόσες θερμίδες προσλαμβάνουμε αλλά και το από που προέρχονται οι θερμίδες αυτές. Μάλιστα από την έρευνα φαίνεται ότι οι πρωτεϊνες δε συσχετίζονται.

Η έρευνα αυτή μπορεί να αποτελέσει σημαντικό βήμα στην έρευνα για την πρόληψη αλλά και την καταπολέμηση της παχυσαρκίας και ιδίως της παιδικής παχυσαρκίας. Ο περιορισμός των τροφών που είναι πλούσιες σε λιπαρά μπορεί να συμβάλλει στην αύξηση του σωματικού βάρους. Ενώ οι περισσότεροι επιστήμονες πιστεύουν ότι η αύξηση του σωματικού βάρους προκαλείται απλά από τις πλεονάζουσες θερμίδες τις οποίες προσλαμβάνουμε, υπάρχει και η άποψη ότι όλες οι θερμίδες δεν είναι ισοδύναμες, και ότι οι θερμίδες που προέρχονται από τα λιπίδια μπορεί να έχουν διαφορετική δράση από αυτές που προέρχονται από τους υδατάνθρακες ή τις πρωτεΐνες.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.