διαφορα οξεος και χρονιου ελκους | αγγειιτιδα εξ υπερευαισθησιας | αντιτετανικο εμβολιο κοστος t

Ενα τριαντάφυλλο για λιγότερο πόνοΗ θέα ενός τριαντάφυλλου ξυπνά ρομαντικά συναισθήματα σε μια γυναίκα, αλλά και το άρωμα του μπορεί να καταπραΰνει τον πόνο της υποστηρίζουν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Quιbec, οι οποίοι δημοσίευσαν την έρευνα τους στο επιστημονικό περιοδικό New Scientist. Κάτι τέτοιο φαίνεται να μην ισχύει και για τους άντρες, αφού οι ευχάριστες μυρωδιές βελτιώνουν μεν την διάθεση τους, αλλά δεν έχουν καμία θετική επίδραση στο αίσθημα του πόνου.

Ειδικοί πραγματοποίησαν έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 40 άτομα, 20 άντρες και 20 γυναίκες. Τους ζητήθηκε να τοποθετήσουν το χέρι τους σε ζεστό νερό, για όσο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μπορούσαν, ενώ ταυτόχρονα θα αναδύονταν διάφορες μυρωδιές στον χώρο. Οι συμμετέχοντες θα έπρεπε να αναφέρουν αν αισθάνονταν λιγότερο ή περισσότερο πόνο.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως οι γυναίκες έδειχναν μεγαλύτερη ανοχή στον πόνο, όταν μύριζαν άρωμα από τριαντάφυλλα ή αμυγδαλιές, ενώ οι άντρες δεν παρατήρησαν καμία μείωση στην ένταση του πόνου, ανεξάρτητα με το είδος του αρώματος που αναδυόταν στον χώρο.

Οι επιστήμονες υποστήριξαν πως ένα συγκεκριμένο τμήμα του εγκεφάλου, που ευθύνεται για την αίσθηση της όσφρησης και της γεύσης, δραστηριοποιείται πιο εύκολα στις γυναίκες, γεγονός που δικαιολογεί την επίδραση του αρώματος στο αίσθημα του πόνου. Μάλιστα επισημαίνουν πως η διαφορετική αντίδραση των δύο φύλων οφείλεται είτε σε γενετικές διαφορές, είτε σε διαφορετικό τρόπο εκδήλωσης μιας συμπεριφοράς.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.