αυτοματοσ πνευμοθωρακασ | χαλβας με ταχινι στην εγκυμοσυνη | περιοδοντικο αποστημα | therapia skulou

Φρούτα και λαχανικά για λιγότερα καρδιαγγειακάΑν νομίζετε ότι ένα μήλο την ημέρα κάνει το γιατρό σας πέρα, μάλλον θα πρέπει να τα κάνετε τρία ή και περισσότερα. Αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας δείχνουν ότι όσοι καταναλώνουν τουλάχιστον τρεις μικρομερίδες φρούτων και λαχανικών ημερησίως, έχουν σημαντικά χαμηλότερο κίνδυνο να χάσουν τη ζωή τους από καρδιαγγειακά νοσήματα, σε σχέση με όσους δεν ξεπερνούν τη μία μικρομερίδα ημερησίως.

Μία μικρομερίδα αντιστοιχεί σε ένα μέτριο φρούτο ή σε 1/2 φλιτζάνι βρασμένα φυλλώδη λαχανικά ή ένα ολόκληρο φλιτζάνι αν πρόκειται για ωμά λαχανικά.

Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο Tulane University στις ΗΠΑ μελέτησαν τις διατροφικές συνήθειες 9.000 ατόμων. Τα άτομα τα οποία δεν είχαν καρδιαγγεικά νοσήματα κατά την έναρξη της έρευνας, παρακολουθήθηκαν από τους επιστήμονες για μία περίοδο 19 ετών.

Τα άτομα τα οποία κατανάλωναν τουλάχιστον τρεις μικρομερίδες φρούτων και λαχανικών ημερησίως βρέθηκε ότι είχαν 27% μειωμένο κίνδυνο να υποστούν εγκεφαλικό επεισόδιο και 42% μειωμένο κίνδυνο να χάσουν τη ζωή τους από κάποιο εγκεφαλικό επεισόδιο.

Επιπλεόν όσοι δήλωσαν ότι κατανάλωναν άφθονα φρούτα και λαχανικά είχαν 24% μειωμένο κίνδυνο να χάσουν τη ζωή τους από καρδιακό επεισόδιο, 27% μειωμένο κίνδυνο να χάσουν τη ζωή τους από κάποιο καρδιαγγειακό νόσημα και 15% μειωμένο κίνδυνο να χάσουν τη ζωή τους από οποιαδήποτε αιτία.

Τα φρούτα, καθώς και τα λαχανικά αποτελούν σημαντικές πηγές πολύτιμων θρεπτικών συστατικών όπως καλίου, αντιοξειδωτικών συστατικών και φυλλικού οξέος, που μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.