τι ειναι τα εκκολπωματα στο εντερο | μεσημβρινοι ανθρωπινου σωματος | ανατομια μετακαρπιου καρπου

ΒΡΟΓΧΟΣΚΟΠΗΣΗ


Σύντομη περιγραφή - ορισμός

Η βρογχοσκόπηση αποτελεί χρήσιμη εξέταση για τη διάγνωση και αντιμετώπιση πολλών πνευμονικών παθήσεων. Με την εξέταση αυτή ο γιατρός είναι σε θέση να ελέγξει άμεσα τους πνεύμονες για την παρουσία νεοπλασματικών διηθήσεων, πνευμονικών λοιμώξεων, εστιών αιμορραγίας και να λάβει μικρά τεμάχια για ιστολογική εξέταση και μικροβιολογική καλλιέργεια ή να αφαιρέσει ξένα σώματα που προκαλούν απόφραξη.

Η εξέταση εκτελείται αφού προηγούμενα ο ασθενής έχει λάβει μικρή φαρμακευτική καταστολή και δεν απαιτείται νοσηλεία. Σχετικές αντενδείξεις αποτελούν ο σπασμός των αεροφόρων οδών και η αιμορραγική διάθεση. Η πιθανότητα επιπλοκών από τη βρογχοσκόπηση είναι μικρότερη από 2% και συνήθως αφορά πυρετό, αιμόπτυση και παροδική υποξυγοναιμία.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.