απονευρωση | στοματικος ερωτας ασθενειες | τκε | Οζωδης ερυθροτητα | ιστορία παραμύθι | παραλυτικος ειλεος

Το μονοξείδιο του άνθρακα και οι πνεύμονεςTo μονοξείδιο του άνθρακα μπορεί, σε μικρές ποσότητες, να βοηθήσει στη λύση των πνευμονικών θρόμβων. Το γνωστό για τη θανατηφόρα του δράση αέριο, φαίνεται ότι προστατεύει το αίμα που κυκλοφορεί στους πνεύμονες, από την πήξη, όταν το άτομο εκτίθεται σε συνθήκες χαμηλού οξυγόνου. Αυτό είναι το συμπέρασμα έρευνας που έγινε από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Ν. Υόρκης και δημοσιεύθηκε στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού 'Nature Medicine'.

Σύμφωνα με την έρευνα, χρησιμοποιήθηκαν γενετικά τροποποιημένα ποντίκια, στα οποία έλειπε η δράση συγκεκριμένου ενζύμου, που βοηθά στην προστασία των πνευμόνων σε συνθήκες χαμηλής παροχής οξυγόνου.

Βρέθηκε, ότι το μονοξείδιο του άνθρακα αυξάνει τις πιθανότητες επιβίωσης αυτών των ποντικών, κυρίως επιταχύνοντας τη λύση των πνευμονικών θρόμβων, η δημιουργία των οποίων, διευκολύνεται σε συνθήκες χαμηλού οξυγόνου.

'Αυτό το αποτέλεσμα είναι έκπληξη και ανοίγει το δρόμο για μια πιο εμπεριστατωμένη έρευνα. Ωστόσο, τα βήματα, θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικά, καθώς το διάστημα ανάμεσα στην πιθανή ευεργετική δράση του μονοξείδιου του άνθρακα και στη θανατηφόρα του δράση, είναι εξαιρετικά στενο', δήλωσε ο Δρ. David J Pinsky, υπεύθυνος της έρευνας.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.