συριγμος υπτια θεση | εμβολιο πνευμονιοκοκκου εφαπαξ παρενεργειες | τι ειναι διατροχαντηριο | λοιμωξη

Μήλα και τομάτες για υγιείς πνεύμονεςΗ συστηματική κατανάλωση σε μήλα και τομάτες μπορεί ακόμα και να μειώσει τον κίνδυνο ανάπτυξης άσθματος και χρόνιων πνευμονολογικών νοσημάτων, σύμφωνα με μελέτη Βρετανών ερευνητών, από το Πανεπιστήμιο του Νότινγχαμ.

Οι ερευνητές μελέτησαν 2.633 ενήλικες με εισπνευστικό συριγμό, άσθμα και άλλα πνευμονολογικά προβλήματα. Οι εθελοντές συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια για τη διατροφή τους, καθώς και ένα τεστ, ειδικά σχεδιασμένο για τη μέτρηση της χωρητικότητας των πνευμόνων.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα άτομα με τη μεγαλύτερη χωρητικότητα των πνευμόνων, ήταν εκείνα που κατανάλωναν περισσότερα από πέντε μήλα την ημέρα ή αυτά που έτρωγαν τομάτες τουλάχιστον μέρα παρά μέρα.

Η παρουσία εισπνεστικού συριγμού ήταν λιγότερο εμφανής στα άτομα που κατανάλωναν πολλά μήλα. Τα μήλα περιέχουν υψηλές συγκεντρώσεις, κερκετίνης, μία αντιοξειδωτική ουσία που βρίσκεται σε αφθονία και στα κρεμμύδια, στο τσάι και στο κόκκινο κρασί.

Η κερκετίνη λόγω της ισχυρής αντιοξειδωτικής της δράσης πιθανόν να προστατεύει τους πνεύμονες από τις επιβλαβείς επιδράσεις των ατμοσφαιρικών ρύπων και του καπνού του τσιγάρου.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.