ελκος στο στομαχι συμπτωματα | εκκολπώματα εντερου | κακαο και χοληστερινη | μαυροσ εμετοσ | σνακ ορισμός

Σοκολάτα: Περισσότερο ασβέστιο...λιγότερες θερμίδεςΟ εμπλουτισμός της σοκολάτας με ασβέστιο μπορεί να μειώσει την απορρόφηση των λιπαρών οξέων που περιέχει και κατά συνέπεια να μειώσει την ενέργεια που προσφέρει η σοκολάτα. Αυτό ανακάλυψαν επιστήμονες από το κέντρο Νestec, στη Λωζάννη, το οποίο είναι το ερευνητικό κέντρο της Nestle στην Ελβετία. Τα αποτελέσματα της έρευνάς τους δημοσιεύονται στο τελευταίο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού, American Journal of Clinical Nutrition.

Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, ο εμπλουτισμός της σοκολάτας με ασβέστιο, κατά 0.9%, μείωσε τη απορρόφηση του βούτυρου του κακάο κατά 13% ενώ παράλληλα διπλασίασε την αποβολή του λίπους. Η αποβολή του λίπους ήταν κυρίως από 2 κορεσμένα λιπαρά οξέα, το παλμιτικό και το στεαρικό οξύ. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν να μειωθεί η ενέργεια που δίνει η σοκολάτα κατά 10% περίπου. Ο εμπλουτισμός της σοκολάτας με ανθρακικό ασβέστιο κατά 2.25% δεν είχε καμία επίδραση στη γεύση της σοκολάτας και παράλληλε έδειξε να μειώνει τα επίπεδα των λιποπρωτεϊνών χαμηλής πυκνότητας LDL (κακή χοληστερόλη).

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.