πρωτοπαθης χολικη κιρρωση θεραπεια | karkinos sto lepto entero | ατελεκτασια | ρήξη μήτρας

Το σκόρδο και οι θεραπευτικές του ιδιότητες


Για τις ευεργετικές ιδιότητες του σκόρδου γίνεται λόγος από παλιά. Ακόμα και στην αρχαία Ελλάδα και την Κίνα υπήρχε η άποψη πως αποτελεί φάρμακο με σημαντικές δράσεις.

Φαίνεται οτι το σκόρδο μπορεί να ασκεί ευεργετική επίδραση στην καρδιά και το κυκλοφορικό σύστημα με αντιθρομβωτική δράση και τάση να διαστέλλει τα αγγεία, βοηθώντας έτσι στην υπέρταση. Αλλά και ενισχυτική δράση στο ανοσοποιητικό σύστημα απέναντι στην καταπολέμηση λοιμώξεων φαίνεται να αποδίδεται στο σκόρδο. Ετσι δεν είναι τυχαίο που η λαϊκή σοφία το θεωρεί φάρμακο για τη γρίπη και τα κρυολογήματα.

Η δράση του θα πρέπει να αποδοθεί σε ουσίες που περιέχει, όπως η αλλικίνη, το σελήνιο, το ασβέστιο, ο σίδηρος και πολλά αιθέρια έλαια.

Δείτε τον αείμνηστο Θανάση Βέγγο να κατατροπώνει τους "εχθρούς" του στο Βιετνάμ λίγο μετά το 0:05. Με σκόρδο βέβαια!

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.