φαρμακο για φθειρες αιδιου | ακτινογραφία θώρακος | μη κυανωτικες συγγενεις καρδιοπαθειες

Λιγότερες πρωτεΐνες και αλάτι μειώνουν τον κίνδυνο πέτρας στα νεφράΤα άτομα τα οποία παρουσιάζουν προβλήματα εμφάνισης πέτρας στα νεφρά συχνά λαμβάνουν ιατρικές συμβουλές για περιορισμό του ασβεστίου. Σύμφωνα όμως με νέα έρευνα που δημοσιεύεται στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό The New England Journal of Medicine, ο περιορισμός των πρωτεϊνών ζωικής προέλευσης και του αλατιού, πιθανόν να αποτελεί καλύτερο τρόπο να προληφθεί η επανεμφάνισή τους.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι μόνο το 20% των ανδρών που ακολούθησαν διαιτολόγιο με φυσιολογικές ποσότητες ασβεστίου αλλά χαμηλότερο σε ζωικές πρωτεΐνες και αλάτι, επανεμφάνισε πέτρες στα νεφρά μετά από πέντε χρόνια, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στα άτομα που ακολούθησαν διαιτολόγιο χαμηλό μόνο σε ασβέστιο ήταν 38%.

Οταν περιορίζεται η πρόσληψη ζωικής πρωτεΐνης και αλατιού φαίνεται ότι μειώνεται η έκκριση οξαλικού άλατος στα ούρα, μία ένωση η οποία αντιδρά με το ασβέστιο και δημιουργεί ενώσεις που προδιαθέτουν τη δημιουργία πέτρας στα νεφρά.

Αντίθετα, οι δίαιτες που είναι χαμηλές σε ασβέστιο μπορεί ακόμα και να αυξάνουν τα επίπεδα του οξαλικού άλατος στα ούρα, παρόλο που περιορίζουν την απέκκριση ασβεστίου.

Τα αποτελέσματα της έρευνας υποστηρίζουν λοιπόν μία νέα διαιτητική προσέγγιση για την αποφυγή επανεμφάνισης πέτρας στα νεφρά, σύμφωνα με το Δρ. Loris Borghi, επικεφαλή της έρευνας, από το πανεπιστήμιο της Πάρμα στην Ιταλία.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.