Θα ζούμε περισσότερο από 100 χρόνια

Η ηλικία των εκατό ετών δεν θα αποτελεί πια άπιαστο όνειρο για τους περισσότερους ανθρώπους, αφού με το πέρασμα των χρόνων ο μέσος όρος ζωής αυξάνεται και για τους άντρες και για τις γυναίκες, όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Cambridge. Οι αιωνόβιοι δεν θα αποτελούν πλέον κεντρικά θέματα στα δελτία ειδήσεων, ούτε θα φωτογραφίζονται για τα έντυπα, αφού θα θεωρούνται πια συνηθισμένοι άνθρωποι και όχι η εξαίρεση του κανόνα.

Ο μέσος όρος ζωής των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο έχει διπλασιαστεί, συγκριτικά με 200 χρόνια πριν και μάλιστα οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι τα επόμενα 60 χρόνια η πλειοψηφία των ατόμων θα ξεπερνά τα 100 έτη ζωής. Στις μέρες μας ο μέσος όρος ζωής για τις γυναίκες είναι 70 έτη, ενώ για τους άντρες 65 έτη.

Σύμφωνα με την παγκόσμια κατάταξη, οι γυναίκες που ζουν περισσότερο είναι οι γιαπωνέζες (84.6 χρόνια), ενώ οι Ιάπωνες κατέχουν τη δεύτερη θέση με μέσο όρο ζωής 77.6 έτη. Στην Μ. Βρετανία οι γυναίκες ζουν κατά μέσο όρο 80 χρόνια, ενώ οι άντρες 75 χρόνια.

Εντονη διαφορά ανάμεσα στα δύο φύλα παρουσιάζεται στη Γαλλία, όπου ο μέσος όρος ζωής των αντρών είναι 75 χρόνια, ενώ των γυναικών είναι σχεδόν μια δεκαετία περισσότερο, δηλαδή 83 χρόνια.

Παρ’ όλα αυτά οι επιστήμονες τονίζουν πως η παράταση του μέσου όρου ζωής των ανθρώπων δεν σχετίζεται με την αιωνιότητα και σε καμία περίπτωση δεν γίνεται λόγος για ‘αθάνατους’ ανθρώπους.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση