κρατημα αναπνοης | πνευμοθωρακας αυτοματος | γενικη αιματος τι περιλαμβανει

Θα ζούμε περισσότερο από 100 χρόνιαΗ ηλικία των εκατό ετών δεν θα αποτελεί πια άπιαστο όνειρο για τους περισσότερους ανθρώπους, αφού με το πέρασμα των χρόνων ο μέσος όρος ζωής αυξάνεται και για τους άντρες και για τις γυναίκες, όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Cambridge. Οι αιωνόβιοι δεν θα αποτελούν πλέον κεντρικά θέματα στα δελτία ειδήσεων, ούτε θα φωτογραφίζονται για τα έντυπα, αφού θα θεωρούνται πια συνηθισμένοι άνθρωποι και όχι η εξαίρεση του κανόνα.

Ο μέσος όρος ζωής των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο έχει διπλασιαστεί, συγκριτικά με 200 χρόνια πριν και μάλιστα οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι τα επόμενα 60 χρόνια η πλειοψηφία των ατόμων θα ξεπερνά τα 100 έτη ζωής. Στις μέρες μας ο μέσος όρος ζωής για τις γυναίκες είναι 70 έτη, ενώ για τους άντρες 65 έτη.

Σύμφωνα με την παγκόσμια κατάταξη, οι γυναίκες που ζουν περισσότερο είναι οι γιαπωνέζες (84.6 χρόνια), ενώ οι Ιάπωνες κατέχουν τη δεύτερη θέση με μέσο όρο ζωής 77.6 έτη. Στην Μ. Βρετανία οι γυναίκες ζουν κατά μέσο όρο 80 χρόνια, ενώ οι άντρες 75 χρόνια.

Εντονη διαφορά ανάμεσα στα δύο φύλα παρουσιάζεται στη Γαλλία, όπου ο μέσος όρος ζωής των αντρών είναι 75 χρόνια, ενώ των γυναικών είναι σχεδόν μια δεκαετία περισσότερο, δηλαδή 83 χρόνια.

Παρ' όλα αυτά οι επιστήμονες τονίζουν πως η παράταση του μέσου όρου ζωής των ανθρώπων δεν σχετίζεται με την αιωνιότητα και σε καμία περίπτωση δεν γίνεται λόγος για 'αθάνατους' ανθρώπους.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.