κολποκοιλιακος αποκλεισμος πρωτου βαθμου | κάκωση μηνίσκου θεραπεία | λουκουμαδες θερμιδες

Βάλτε χρώμα στη ζωή σας


Η αξία των χρωμάτων

Τόσο η άνοιξη όσο και το καλοκαίρι είναι δύο εποχές που τις έχουμε συνδυάσει με έναν αέρα ανανέωσης και αλλαγής.
Έπειτα από έναν μουντό και βαρύ χειμώνα, έρχονται δύο εποχές όπου ο ήλιος και τα χρώματα πλημμυρίζουν τη φύση και τη ζωή μας.
Η ψυχολογία μας αλλάζει και υπάρχει μία καλλίτερη διάθεση για να αντιμετωπίσουμε την καθημερινότητα μας. Ένας από τους πολύ σημαντικούς παράγοντες στην αλλαγή μας αυτή είναι τα χρώματα.
Οι επιλογές των χρωμάτων που έχουμε στη διάθεση μας είναι πολλές και οι συνδυασμοί άπειροι. Όλα τα χρώματα όμως έχουν ένα κρυμμένο δυναμικό χαρακτήρα ο οποίος έχει μελετηθεί και ερευνηθεί προσεκτικά.

Πως επιδρούν τα χρώματα στον οργανισμό και στον ψυχισμό μας

Το βαθύ μπλε, αντιπροσωπεύει την πλήρη ηρεμία και έχει καταπραϋντική επίδραση στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Ταυτόχρονα, αυξάνει την ευαισθησία του ατόμου απέναντι στις καταστάσεις. (Για αυτό και κοντά στη θάλασσα γινόμαστε πιο τρυφεροί και πιο ήρεμοι).
Το πράσινο χρώμα αντιπροσωπεύει την επιμονή και τον εντυπωσιασμό, αλλά είναι επίσης ηρεμιστικό όπως και το μπλε χρώμα.
Η θέα του κόκκινου χρώματος επιταχύνει τους σφυγμούς και ανεβάζει την πίεση του αίματος. Αυξάνει το ρυθμό της αναπνοής και θεωρείτε ένα χρώμα που έχει σεξουαλικό και επιθετικό χαρακτήρα. Την σωματική και ψυχολογική αντίδραση που μας δημιουργεί το κόκκινο χρώμα μπορούμε να την κατανοήσουμε αν σκεφθούμε πως αντιδρούμε στη θέα του αίματος
Η αίσθηση που μας προκαλεί το κίτρινο χρώμα είναι ευχάριστη αφού έχει παρόμοιες επιδράσεις στον οργανισμό μας με αυτή του κόκκινου χωρίς όμως να εκφράζει όμως την επιθετικότητα και τη σεξουαλικότητα τόσο έντονα. Ταυτόχρονα μας «ξυπνά» ευχάριστα και με διάθεση για δράση.
Το μωβ χρώμα, το προτιμούν περισσότερο οι έφηβοι αφού είναι ένα αντισυμβατικό χρώμα και σπάνια επιλέγεται από ένα άτομο το οποίο είναι πνευματικά και συναισθηματικά ώριμο. Η επιλογή του μωβ χρώματος από τα παιδιά δηλώνει την επιθυμία τους για την παραμονή τους στο μαγικό κόσμο των παραμυθιών
Τέλος το μαύρο χρώμα αντιπροσωπεύει το απόλυτο όριο, αφού σε αντίθεση με το λευκό που μπορείς να «γράψεις» πάνω σε αυτό και δηλώνει μια καινούρια αρχή, το μαύρο συμβολικά δηλώνει το τέλος. Είναι ένα χρώμα που συχνά επιλέγουν τα καταθλιπτικά άτομα για το ντύσιμο τους (εξαιρούνται οι έφηβοι, που απλώς ακολουθούν τη μόδα)

Η σπουδαιότητα της εκλογής του χρώματος

Η σημασία των χρωμάτων έχει τη δική της πρέπουσα σημασία. Η εκλογή του σωστού χρώματος τόσο για το σπίτι μας όσο και για τα ρούχα που φοράμε, είναι μια βοηθητική διαδικασία στην προσπάθεια μας να είτε να νοιώσουμε ευχάριστα και χαλαρά (με την επιλογή απαλών χρωματισμών) είτε στην ενεργοποίηση και την αύξηση της ζωτικής μας δύναμης ( με την επιλογή έντονων χρωμάτων).
Εξ’ άλλου ακόμη και οι εναλλαγές της ημέρας και της νύχτας, καθώς και τα χρώματα που τις συνοδεύουν αποδεικνύουν τη σπουδαιότητα των χρωμάτων. Η νύχτα φέρνει ένα περιβάλλον όπου κάθε δραστηριότητα σταματά, με το βαθύ μπλε και το μαύρο χρώμα να κυριαρχούν στον ουρανό.
Το φως της ημέρας, του ήλιου, με το ζωηρό κίτρινο χρώμα, μας ενεργοποιεί και μας ανοίγει ορίζοντες για ένα περιβάλλον γεμάτο δράση και ζωντάνια

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.