προλακτινη και θηλασμος | scalibor αντιπαρασιτικό περιλαίμιο times | κυστη αχινοκοκου | κιτρινοριζα

Συμβουλές από παιδοψυχολόγους για την σωστή διαχείριση ενός διαζυγίου

Δεν είναι τυχαίο ότι το 30% των γάμων καταλήγει σε διαζύγιο.

Είναι γεγονός ότι οι δύσκολοι ρυθμοί της καθημερινότητας και οι πολλές υποχρεώσεις που έχουν οι γονείς, πολλές φορές τους απομακρύνουν και ακόμα περισσότερες τους φέρνουν σε ρήξη. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι οι γονείς να καταλήγουν στο διαζύγιο. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι όπως έχουν αποδείξει και ευρήματα ερευνών, το 30% των γάμων καταλήγει σε διαζύγιο. Αυτό τονίζει το «Ψυχολογικό Αθηνών».

Ένα διαζύγιο έχει αντίκτυπο τόσο στους συζύγους, όσο και στα παιδιά. Το αντίκτυπο αυτό είναι κυρίως ψυχολογικό, αφού τα παιδιά αναγκαστικά θα σταματήσουν να έρχονται σε καθημερινή επαφή με έναν από τους δύο γονείς. Συνήθως με τον πατέρα, καθώς όταν είναι σε μικρή ηλικία την κηδεμονία των παιδιών αναλαμβάνει κυρίως η μητέρα.

Το διαζύγιο ωστόσο, δεν σημαίνει ότι σταματούν οι δυο πρώην σύζυγοι να είναι και γονείς. Για τον παραπάνω λόγο, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν οι παιδοψυχολόγοι, είναι εξαιρετικά σημαντικό οι γονείς να μιλήσουν με απόλυτη υπευθυνότητα και ειλικρίνεια στα παιδιά τους για την απόφασή τους και να τα διαβεβαιώσουν ότι δεν σε καμία περίπτωση δεν φέρουν μερίδιο ευθύνης σε αυτή τους την απόφαση.

Κάθε παιδί αντιδρά και αντιμετωπίζει διαφορετικά το χωρισμό των γονιών του, είτε αυτός έγινε με «πολιτισμένο» τρόπο, είτε όχι οι επιπτώσεις πάντα θα υπάρχουν, για αυτό το λόγο κρίνεται απαραίτητο να προετοιμάσουμε και να καθησυχάσουμε το παιδί για τον επικείμενο χωρισμό.

Επιπροσθέτως, επειδή γίνεται λόγος για μια οριστική απόφαση η οποία καθορίζει και τη ζωή των ίδιων των παιδιών, οι γονείς μετά το διαζύγιο καλό είναι να διατηρούν τυπικές σχέσεις και να μην είναι «φίλοι», διότι έτσι μπερδεύουν τα παιδιά και ακόμη χειρότερα πολλές φορές τους δίνουν τροφή για ψεύτικες ελπίδες, ότι ενδεχομένως μπορεί να υπάρξει κάποια επανασύνδεση.

Τέλος, βασικό λάθος που πρέπει να αποφεύγουν οι γονείς σε κάθε περίπτωση όπως υπογραμμίζουν οι παιδοψυχολόγοι, είναι να εμπλέκουν τα παιδιά στις διαμάχες τους. Λένε άσχημα λόγια ο ένας για τον άλλο και διατυπώνουν πολλές κατηγορίες οι οποίες στιγματίζουν την παιδική ψυχούλα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.