δικεφαλος μυς ποδιου | αντιβιωσεις για ανωτερο αναπνευστικο | ορθοσκοπηση πωσ γινεται | νευρο προσωπου

Εφαρμογή σάουνας


Σύντομη περιγραφή - ορισμός

Πρόκειται για θερμοθεραπευτική μέθοδο, που επιτυγχάνεται μέσω χρήσης σάουνας υγρής (με υδρατμούς) ή ξηρής (χωρίς υδρατμούς).

Ενδείξεις

Η χρήση σάουνας ενδείκνυται για αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος, όπου αυτό είναι επιθυμητό και προκαλεί διαστολή των αγγείων, αύξηση του μεταβολισμού, έντονη εφίδρωση, χαλάρωση των μυών και εφαρμόζεται με πολύ θετικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση καταστάσεων όπως αυτή της κυτταρίτιδας.

Αντενδείξεις

Η χρήση σάουνας αντενδείκνυται σε περιπτώσεις αρτηριακής υπέρτασης, σε αναπνευστικά νοσήματα, σε κατάσταση εγκυμοσύνης, σε καρδιακά νοσήματα και περιφερικές παθήσεις των αγγείων καθώς και σε κλειστοφοβία.

Διενέργεια

Η θεραπευτική μέθοδος εφαρμόζεται μέσα σε ειδικές ατομικές ή ομαδικές σάουνες και η διάρκεια εφαρμογής σταδιακά αυξάνεται από 10 εώς 30 λεπτά. Μετά από την εφαρμογή της σάουνας το άτομο πρέπει να ξεκουραστεί για 30 λεπτά ώστε να επανέλθει η φυσιολογική θερμοκρασία και να ηρεμήσει.

Ανεπιθύμητες ενέργειες

Δεν υπάρχουν δυσάρεστες επιπτώσεις όταν λαμβάνονται υπόψη οι αντενδείξεις χρήσης της μεθόδου.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.