περιοδος και αθληση | νευροβλάστωμα | ηπατιτιδα συμπτωματα | igm αντισώματα | έλλειψη καλίου | αυτοανοσο

Doping - Πεπτιδικές ορμόνες και ανάλογα


Την κατηγορία αυτή αποτελούν η αυξητική ορμόνη, η ερυθροποιητήνη, η κορτικοτροπίνη και η χοριακή γοναδοτροπίνη. Η πιο γνωστή από αυτές είναι η αυξητική ορμόνη. Δεν είναι επιστημονικά αποδεδειγμένη η ευνοϊκή της επίδραση στην αθλητική απόδοση. Είναι όμως ελκυστική για τους αθλητές γιατί δημιουργεί μυϊκή υπερτροφία, βελτιώνοντας έτσι τη δύναμη και συμβάλλει στη διάσπαση του λίπους. Επιπλέον είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη επειδή δεν υπάρχει τρόπος να ανιχνευθεί αφού την παράγει ο ίδιος ο οργανισμός (εκκρίνεται από τον πρόσθιο λοβό της υπόφυσης ). Τα αυξημένα επίπεδα της στο αίμα μετά την ενηλικίωση προκαλούν μεγαλακρία. Επειδή τα οστά έχουν ενωθεί, δεν μπορεί να αυξηθεί το μήκος τους όχι όμως και το πάχος τους. Τέλος η ύπαρξή της πάνω από φυσιολογικά επίπεδα, προκαλεί ανάπτυξη του δέρματος, του συνδετικού ιστού και των μυών. Τα παραπάνω οδηγούν σε μεγέθυνση των οφρυϊκών τόξων, της μύτης, του σαγονιού, των παλαμών, των πελμάτων, σημεία που συνθέτουν την κλινική εικόνα της μεγαλακρίας.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.