βακτηριακη αμυγδαλιτιδα | εμφραγμα προσθιου κατιοντα | κουραση στον αχιλλειο | λαγονοψοϊτης

Αθλητικές Κακώσεις


Που οφείλονται - Μέτρα πρόληψης

Οι τραυματισμοί κατά την άσκηση είναι συνήθως αποτέλεσμα του συνδυασμού υψηλής επιβάρυνσης και χαμηλής φυσικής κατάστασης. Ενας δεύτερος παράγοντας που ενοχοποιείται για την πρόκληση τους, είναι και η εφαρμογή λανθασμένης τεχνικής. Αυτό δεν ισχύει μόνο για τις πολύπλοκες κινήσεις των διαφόρων αθλημάτων, αλλά και για πολύ απλές και συνηθισμένες ασκήσεις. Για παράδειγμα εάν οι κοιλιακοί και οι ραχιαίοι, που όλοι τους γνωρίζουν και οι περισσότεροι έχουν κάνει, γίνονται με λανθασμένο τρόπο, μπορεί να προκαλέσουν αρκετά προβλήματα στη μέση.

Η βελτίωση της φυσικής κατάστασης και της τεχνικής είναι το καλύτερο προληπτικό μέσο για τις κακώσεις. Η κούραση που σχετίζεται τόσο με τη χαμηλή φυσική κατάσταση όσο και με την υπερβολική επιβάρυνση, είναι πρόδρομος των αθλητικών κακώσεων. Οι περισσότεροι τραυματισμοί συμβαίνουν στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου όπου η φυσική κατάσταση των αθλητών είναι μειωμένη ή κατά τη διάρκεια συνεχόμενων αγώνων και παρατεταμένων πρωταθλημάτων όπου η κούραση των αθλητών είναι πολύ έντονη. Εκτός από τους ενδογενείς παράγοντες που είναι η μειωμένη φυσική κατάσταση (αντοχή, δύναμη, ταχύτητα, ευλυγισία, επιδεξιότητα), η ψυχολογία ( κακή συγκέντρωση, φόβος, άγχος, υπέρμετρος ενθουσιασμός ), η σωματική διάπλαση ( βάρος, ύψος, λίπος, κατάσταση αρθρώσεων ), η ηλικία και το φύλο υπάρχουν και εξωγενείς παράγοντες που ευθύνονται για πολλούς τραυματισμούς. Αυτοί είναι ο κακός προπονητής, οι αντίπαλοι, οι συμπαίκτες, η φύση του αθλήματος, ο εξοπλισμός ( παπούτσια, ενδυμασία, αξεσουάρ ), οι ακατάλληλες εγκαταστάσεις και οι κλιματολογικές συνθήκες. Τα παραπάνω δεν ισχύουν φυσικά μόνο για τους αθλητές επιπέδου, αλλά και για τους απλούς ασκούμενους που δεν φροντίζουν να γυμνάζονται σωστά, δεν ενημερώνονται και επιδίδονται σε υπερβολές.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.