στελεχιαια αναισθησια | βοτανο εναντιον της αυτοκτονιας | απονευρωση

Ζεστές κομπρέσες στα χτυπήματα. Λάθος!

Ψυχρά επιθέματα! Ούτε ζεστές κομπρέσες, ούτε "κρεμμύδια"!

Η παραδοσιακή ιατρική περιλαμβάνει χρήσιμες τεχνικές που για αιώνες χρησίμευσαν στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου. Συχνά λοιπόν, όταν χτυπήσει κανείς το χέρι του ή το πόδι του τοποθετεί πάνω ζεστές κομπρέσες.

Σε περίπτωση που χτυπήσετε στο πόδι ή στο χέρι, αυτό που λέμε στραμπούληγμα (ο ιατρικός όρος είναι διάστρεμμα), δεν ωφελεί να βάλετε ζεστές κομπρέσες πάνω στο χτυπημένο μέλος. Τα ζεστά επιθέματα μπορεί παροδικά να ανακουφίζουν τον πόνο, αλλά προκαλούν αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος τοπικά (υπεραιμία) που θα κάνει το τραυματισμένο μέλος να πρηστεί (οίδημα) με αποτέλεσμα να πονάτε περισσότερο μετά από λίγη ώρα.

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε κρύα επιθέματα. Κρύες κομπρέσες ή κάποια πάνινη επίδεση με πάγο είναι η πρώτη κίνηση πριν μεταβείτε στο νοσοκομείο για ακτινογραφία.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.