κολάρο σκύλου για ψύλλους | πονος κατω αριστερα στο στηθος | ηωσινοφιλια | τρανσαμινατες | φυματιωση mantox

Διάρροια και Ayurveda


Η διάρροια, ανεξάρτητα από την αιτιολογία της, θα πρέπει να αντιμετωπίζεται σχετικά γρήγορα. Αυτό πρέπει να γίνει διότι σε αντίθεση με τη δυσκοιλιότητα (η οποία τοξινώνει πολύ ύπουλα και αργά τον οργανισμό), η διάρροια μπορεί σε σύντομο χρονικό διάστημα να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα αφυδάτωσης λόγω απώλειας υγρών, σε διαταραχές ηλεκτρολυτών (καλίου, νατρίου, χλωρίου), κλπ.

Ο συνδυασμός τριών πραγμάτων είναι πολύ αποτελεσματικός και σε κάθε οικογένεια θα πρέπει να ξεκινάει η αντιμετώπιση της διάρροιας οποιουδήποτε (μικρού ή μεγάλου), με τα ακόλουθα:

Ρυζόνερο: Βράζουμε ένα φλυτζανάκι του καφέ ρύζι για σούπα σε τρία ποτήρια νερό και όταν το ρύζι είναι έτοιμο, το σουρώνουμε (και το τρώμε λίγο αργότερα) και πίνουμε σιγά σιγά το νερό που έχει απομείνει με λίγο λεμόνι και αλάτι. Το άσπρο "χυλώδες" μέρος από το ρυζόνερο, καλύπτει τον βλεννογόνο όλου του πεπτικού συστήματος, ανακουφίζει από τις φλεγμονές και ελαττώνει ταχύτατα τη διάρροια.

Κριθαρόνερο: Βράζουμε ένα φλυτζανάκι του καφέ κριθάρι σε τέσσερα ποτήρια νερό και όταν είναι έτοιμο, το σουρώνουμε και χρησιμοποιούμε το νερό με λεμόνι και λίγο αλάτι. Έχει παρόμοια θεραπευτική δράση με το ρυζόνερο και μπορεί κανείς σε σοβαρές περιπτώσεις να πίνει εναλλάξ το ένα με το άλλο στη διάρκεια της ημέρας.

Μοσχοκάρυδο: Προσθέτουμε μία πρέζα σκόνη από φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο στο ρυζόνερο ή κριθαρόνερο.

Ετοιμάζουμε επίσης αραιά ροφήματα από τήλιο ή τσάι του βουνού και προσθέτουμε λίγη σκόνη κανέλας.

Ένα από τα πρώτα φαγητά που μπορεί να χρησιμοποιηθούν στην ανάρρωση είναι πολτοποιημένη ώριμη μπανάνα μαζί με ελάχιστο γάλα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.