μεσογειακη αναιμια και εγκυμοσυνη | μικροβιακη λοιμωξη αναπνευστικου κολλαει

Στόμα


Vata

Η ακαταστασία του αέρα κάνει το στόμα των Vata ανθρώπων να είναι ασύμμετρο, τις σιαγώνες είτε πολύ μικρές (οπότε τα δόντια δέν χωράνε και στραβώνουν), είτε πολύ μεγάλες (οπότε τα δόντια είναι χαλαρά και αραιά τοποθετημένα). Σε κάθε περίπτωση είναι τα άτομα που θα χρειαστούν ορθοδοντική φροντίδα, θα βάλουν πιθανώς στην εφηβεία "σιδεράκια", κλπ.

Τα δόντια αυτά καθ΄εαυτά θα είναι ασύμμετρα, με γωνιώσεις, με σημάδια και θα σπάνε εύκολα ακριβώς επειδή είναι "στεγνά". Θα είναι υπερευαίσθητα και εύκολα θα ενοχλούνται από κρύα ή ζεστα φαγητά και ποτά.

Τα ούλα εύκολα θα υποχωρούν και έτσι τα δόντια συχνά κινδυνεύουν να πέσουν, ακόμη και σε μικρή ηλικία. Η γλώσσα έχει ένα επίχρισμα που δύσκολα φεύγει, και το χρώμα του είναι συνήθως γκριζωπό ή ροδαλό.

Η επικρατούσα γεύση στο στόμα (ειδικά μετά το πρωϊνό ξύπνημα) είναι η πικρή και η στυφή.

Πολλές φορές έχουν ξηρά και σκασμένα χείλη τα οποία, ειδικά στις κρύες καιρικές συνθήκες του χειμώνα, μπορεί να αποτελούν μεγάλο πρόβλημα.

Pitta

Τα πύρινα δόντια είναι συμμετρικά, μεσαίου μεγέθους, τοποθετημένα με τάξη και πειθαρχία μέσα στο στόμα. Πολύ συχνά θα πάθουν τερηδόνα, ενώ τα ούλα εύκολα αιμορραγούν. Υπάρχει συχνή εναπόθεση "πέτρας" στα δόντια.

Η γλώσσα το πρωΐ θα έχει ένα επίχρισμα με κίτρινο ή ροδαλό χρώμα, θα είναι πολύ ευαίσθητη και εύκολα θα αιμορραγεί. Η γεύση που επικρατεί στη στοματική κοιλότητα είναι η μεταλλική ή η όξινη.

Τα χείλη τους έχουν έντονο κόκκινο χρώμα λόγω της καλής αιματικής κυκλοφορίας στην περιοχή. Μπορεί να σκάσουν αλλά μόνο σε έντονα ζεστό καιρο και πολύ συχνά θα εμφανιστεί επιχείλιος έρπης.

Kapha

Τα λευκά, λαμπερά και υγιή δόντια είναι συνήθως υδάτινα δόντια. Είναι πολύ ισχυρά δόντια και σπάνια θα χρειαστούν οδοντιατρική φροντίδα.

Η γλώσσα είναι σαρκώδης, με λίγο επίχρισμα χρώματος άσπρου ή ανοικτού πράσινου χρώματος και η επικρατούσα γεύση είναι η γλυκιά.

Τα χείλη τους είναι μεγάλα, σαρκώδη και υγρά. Αντέχουν και στο κρύο και στη ζέστη χωρίς προβλήματα

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.