πυλη αξιου τηλεφωνο ικα ραντεβου | αιμοσφαιρινη δακτυλιο αιμη

Η πρώτη επίσκεψη του παιδιού στον οδοντίατρο

Σε ηλικία του 1 έτους κι ας είναι έκπληξη για πολλούς νέους γονείς, που νομίζουν ότι είναι πολύ νωρίς.

Η πρώτη επίσκεψη πρέπει να γίνει στην ηλικία του 1 έτους, όπως συστήνει η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής Οδοντιατρικής. Αυτό είναι έκπληξη για πολλούς νέους γονείς, που νομίζουν ότι είναι πολύ νωρίς.

Ο κύριος λόγος είναι η πρόληψη. Εκτός όμως από την πρόληψη της τερηδόνας, οι τακτικές οδοντιατρικές εξετάσεις σε πολύ νεαρή ηλικία επίσης βοηθούν τα παιδιά να αντιληφθούν τον τρόπο που αυτή λειτουργεί. Παιδιά που υποβάλλονται σε τακτικές οδοντιατρικές εξετάσεις σε πολύ νεαρή ηλικία είναι πιθανότερο να μάθουν να εκτιμούν στο μέλλον την υγιεινή των δοντιών τους.

Όμως, η πρώτη αυτή επίσκεψη, εκτός από τον έλεγχο του παιδιού, αφορά και τους ίδιους τους γονείς.

Οι γονείς πρέπει πρώτα να μάθουν τον τρόπο προστασίας των δοντιών του παιδιού τους από την ανάπτυξη τερηδόνας. Θα πρέπει επίσης να μάθουν πώς να διαχειρίζονται τη διατροφή, πώς να επιμένουν στην στοματική υγιεινή και στη χρήση φθορίου για την πρόληψη προβλημάτων.

Μπορούν να ενημερωθούν για τον αντίκτυπο των έξεων, όπως το πιπίλισμα του αντίχειρα, η μακρόχρονη χρήση πιπίλας κ.ά. Επίσης θα μάθουν πώς να καθαρίζουν τα δοντάκια του παιδιού τους. Τέλος θα σχεδιαστούν οι επόμενες επισκέψεις, ανάλογα με τις ανάγκες του παιδιού, και θα προγραμματιστούν προληπτικές εμφράξεις, φθορίωση καθώς και όποια άλλη οδοντιατρική πρακτική κριθεί απαραίτητη.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.