Η πρώτη επίσκεψη του παιδιού στον οδοντίατρο

Σε ηλικία του 1 έτους κι ας είναι έκπληξη για πολλούς νέους γονείς, που νομίζουν ότι είναι πολύ νωρίς.

Η πρώτη επίσκεψη πρέπει να γίνει στην ηλικία του 1 έτους, όπως συστήνει η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής Οδοντιατρικής. Αυτό είναι έκπληξη για πολλούς νέους γονείς, που νομίζουν ότι είναι πολύ νωρίς.

Ο κύριος λόγος είναι η πρόληψη. Εκτός όμως από την πρόληψη της τερηδόνας, οι τακτικές οδοντιατρικές εξετάσεις σε πολύ νεαρή ηλικία επίσης βοηθούν τα παιδιά να αντιληφθούν τον τρόπο που αυτή λειτουργεί. Παιδιά που υποβάλλονται σε τακτικές οδοντιατρικές εξετάσεις σε πολύ νεαρή ηλικία είναι πιθανότερο να μάθουν να εκτιμούν στο μέλλον την υγιεινή των δοντιών τους.

Όμως, η πρώτη αυτή επίσκεψη, εκτός από τον έλεγχο του παιδιού, αφορά και τους ίδιους τους γονείς.

Οι γονείς πρέπει πρώτα να μάθουν τον τρόπο προστασίας των δοντιών του παιδιού τους από την ανάπτυξη τερηδόνας. Θα πρέπει επίσης να μάθουν πώς να διαχειρίζονται τη διατροφή, πώς να επιμένουν στην στοματική υγιεινή και στη χρήση φθορίου για την πρόληψη προβλημάτων.

Μπορούν να ενημερωθούν για τον αντίκτυπο των έξεων, όπως το πιπίλισμα του αντίχειρα, η μακρόχρονη χρήση πιπίλας κ.ά. Επίσης θα μάθουν πώς να καθαρίζουν τα δοντάκια του παιδιού τους. Τέλος θα σχεδιαστούν οι επόμενες επισκέψεις, ανάλογα με τις ανάγκες του παιδιού, και θα προγραμματιστούν προληπτικές εμφράξεις, φθορίωση καθώς και όποια άλλη οδοντιατρική πρακτική κριθεί απαραίτητη.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση