Ο Πύρινος Τύπος – Pitta

Το κύριο στοιχείο της Πύρινης Ιδιοσυγκρασίας (Pitta Prakrti – P.) είναι το στοιχείο της ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ και ΤΑΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.

Το Ρ. άτομο θα τηλεφωνήσει ζητώντας συγκεκριμένο ραντεβού για την μεθεπόμενη Τρίτη στις 7:30 το απόγευμα εί δυνατόν, έχοντας μπροστά του ανοιχτή την ατζέντα του με το πλήρες πρόγραμμα της ζωής του για τους επόμενους μήνες.

Θα ρωτήσει με ακρίβεια οδηγίες για το πώς θα έρθει και σε ποιόν όροφο βρίσκεται το ιατρείο. Θα χτυπήσει το κουδούνι στις 7:29 έτσι ώστε ακριβώς 7:30 να βρίσκεται στον χώρο του ιατρείου.

Εάν κάποιο άλλο άτομο περιμένει στο σαλόνι, θα ρωτήσει τη γραμματέα για το εάν ήρθε σωστά στην ώρα του και εφ΄όσον είναι όντως αυτός που έχει το ραντεβού των 7:30, γιατί υπάρχει αυτή η καθυστέρηση. Θα περιμένει βγάζοντας την ατζέντα του για να σημειώσει κάτι, ή διαβάζοντας κάποιο βιβλίο που έχει μαζί του, η τέλος μιλώντας στο κινητό του τηλέφωνο και ειδοποιώντας ότι θα καθυστερήσει στο επόμενο ραντεβού του.

Η χειραψία μαζί του είναι θερμή και εμπνέει μια σιγουριά και εμπιστοσύνη, γενικά σε προδιαθέτει καλά. Θα σχολιάσει το γεγονός της καθυστέρησης με λεπτό τρόπο δείχνοντας πολύ ευγενικά και μετρημένα ότι ενοχλήθηκε και θα καθίσει αποφασιστικά στην καρέκλα του.

Τα ρούχα του θα είναι προσεγμένα και τακτοποιημένα, τα μαλλιά του φροντισμένα, ίσως με περισσότερες άσπρες τρίχες από ότι θα περίμενε κανείς για την ηλικία του.

Θα δείξει ότι γενικά ζεσταίνεται, θα είναι ιδρωμένος, μπορεί να ζητήσει να ανοίξει το παράθυρο, ή εάν γίνεται να δυναμώσει ο κλιματισμός, τα αυτιά του μπορεί να είναι κόκκινα ακόμα και τον χειμώνα.

Είναι καλός ομιλητής και στην εξιστόριση των προβλημάτων του θα αναφερθεί με πολλές λεπτομέρειες και μάλιστα θα νομίζει κανείς ότι το Ρ. άτομο μιλάει κατα τρόπο πολύ συστηματοποιημένο, σαν να εξιστορεί τα πάντα με “πίνακες”. Θα πεί δηλαδή ότι πάσχει α) από το στομάχι του, β) από το δέρμα του και γ) από τις αιμορροΐδες του.

Στη συνέχεια θα αναφερθεί στο α) λέγοντας ότι ι) το στομάχι ξεκίνησε να τον ενοχλεί τότε, ιι) τα συμπτώματα είναι αυτά, ιιι) έχει κάνει τις τάδε θεραπείες και ιν) σήμερα νοιώθει έτσι. Αμέσως θα συνεχίσει στο β) για να περιγράψει ότι ι) η δερματοπάθειά του άρχισε τότε, ιι) το ιστορικό είναι αυτό, κλπ.

Με τον ίδιο συστηματικό τρόπο θα αναφέρει το υπόλοιπο ιστορικό του και θα απαντάει στις ερωτήσεις με τυπικότητα και μεγάλη ακρίβεια. Μπορεί μάλιστα να έχει καταγράψει το ιστορικό του και να σου το παρουσιάσει τυπωμένο από computer.

Θα δείξει να ενοχλείται εάν το γραφείο δεν είναι τακτοποιημένο, μπορεί μάλιστα εάν ερωτηθεί να κάνει -ευγενικά- την παρατήρηση ότι τα μολύβια θα έπρεπε να είναι στη δεξιά και όχι στην αριστερή πλευρά του γραφείου.

Θα είναι άτομο γενικά ευέξαπτο, εξωστρεφές, δεν διστάζει να πεί τα πράγματα με το όνομά τους, έχει έντονο το κριτικό στοιχείο μέσα του και θα ασκήσει κριτική πρώτα από όλα στον εαυτό του αλλά οπωσδήποτε και στους άλλους, προτείνοντας σαφώς και τις πιθανές λύσεις για να “οργανωθούν” τα πράγματα κάπως καλύτερα.

Τα προβλήματα που τον απασχολούν έχουν έντονο το στοιχείο της θερμότητας και της φλεγμονής. Θα έχει δερματικά προβλήματα, από απλή ακμή και σπυράκια με πύον, έως έκζεμα ή ψωρίαση. Παραπονιέται για γαστρίτιδα με καυστικό αίσθημα από το στομάχι ή και έλκος.

Εύκολα θα παρουσιάσει ελκώδη κολίτιδα και αιμορροΐδες, η ηπατική λειτουργία μπορεί να μην γίνεται σωστά και γενικά θα εμφανίζει εύκολα αιμορραγίες είτε από τη μύτη είτε θα υπάρχει στις γυναίκες πολύ αίμα με την έμμηνο ροή. Μπορεί επίσης να έχει προβλήματα με την όρασή του.

Φεύγοντας από το ιατρείο θα ζητήσει πολλές λεπτομέρειες για τη θεραπεία που θα ακολουθήσει τις οποίες καταγράφει μεθοδικά, θα ρωτήσει πού μπορεί να βρεί τα φάρμακά του, πρέπει να ξέρει σε ποιό τηλέφωνο μπορεί να βρεί τον ιατρό, θα επιδιώξει να κλείσει αμέσως το επόμενό του ραντεβού και η χειραψία θα είναι ξανά δυνατή και θερμή.

Επιδείνωση της Πύρινης ιδιοσυγκρασίας

1.- Γύρω στο μεσημέρι και τα μεσάνυχτα (10-2 π.μ. και μ.μ.).
2.- Σε ηλικία 20 – 40 ετών περίπου.
3.- Μετά από φαγητά καυτερά, αλμυρά και όξινα.
4.- Κατα τη διάρκεια της πέψης.
5.- Σε διάρκεια νηστείας, δίαιτας.
6.- Εάν διψάσει έντονα.
7.- Σε έντονη έκθεση στον ήλιο.
8.- Σε ζεστό καιρό, το καλοκαίρι.
9.- Σε εκδήλωση θυμού και μίσους.

Εξισορρόπηση της Πύρινης ιδιοσυγκρασίας

1.- ΜΕΤΡΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ, ΟΧΙ ΑΚΡΟΤΗΤΕΣ
2.- ΔΡΟΣΕΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
3.- ΑΡΚΕΤΗ ΗΡΕΜΙΑ
4.- ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΥΣΗΣ
5.- ΜΕΙΩΣΗ ΕΡΕΘΙΣΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ
6.- ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση