αγκυλοποιητική iga | η καλυτερη εποχη για εξωσωματικη | ακτινογραφια κοιλιας κοπρανα | kisti sto sikoti

Στυφή γεύση - kashaya


Γενικά χαρακτηριστικά

Η στυφή γεύση παράγεται από δύο "ακραία" Ριζώματα, δηλαδή τη Γή και τον Αέρα, και οι βασικές της ποιότητες είναι το ελαφρύ (laghu), το κρύο (sita) και το ξηρό (ruksha). Η γεύση αυτή έχει μία έντονη στυπτική ποιότητα και δημιουργεί μια συστολή και σφίξιμο όλης της στοματικής κοιλότητας και του λαιμού. "Στεγνώνει" όλη την περιοχή μειώνοντας δραστικά την παραγωγή των σιελογόνων αδένων.

Τα χημικά στοιχεία που φέρουν αυτή την γεύση είναι οι ταννίνες (ουσίες που υπάρχουν σε μεγάλη ποσότητα στον καφέ και το τσάι).

Η δράση της στις τρείς Ενέργειες συνίσταται στο ότι αυξάνει το Vata με το αέρινο στοιχείο που περιέχει, αλλά μειώνει το Pitta λόγω της ποιότητας του κρύου καθώς και το Kapha λόγω της ξηρότητας.

Έχει καταβολική δράση στον οργανισμό και δίδεται θεραπευτικά εκεί όπου χρειάζεται η "ξηραντική" της δράση, δηλαδή σε κατακράτηση υγρών, καταρροϊκές καταστάσεις από το αναπνευστικό, παχυσαρκία, διάρροιες, συχνοουρία, αιμορραγία, κλπ.

Από την άλλη πλευρά βέβαια η υπερβολική χρήση αυτής της γεύσης θα οδηγήσει σε προβλήματα όπως ξηροστομία, βραχνάδα, δυσκοιλιότητα, ανικανότητα και μικρή παραγωγή σπέρματος.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.