υποπαραθυρεοειδισμός θεραπεια | επικονδυλιτιδα αντιμετωπιση | πατσας θερμιδες | αριθμια καρδιας

Αλκοολισμός απεξάρτηση


Σύντομη περιγραφή - ορισμός

Ηθελημένη προσπάθεια οριστικής διακοπής του αλκοόλ

Αντιμετώπιση με βελονισμό

Από τη δεκαετία του 1980, ο βελονισμός αποτελεί συμπληρωματική θεραπευτική προσέγγιση στην αντιμετώπιση της απεξάρτησης από το αλκοόλ, σε οργανωμένα κέντρα του εξωτερικού. Στις ΗΠΑ περισσότερα από 300 τέτοια κέντρα επιδοτούνται από κρατικούς φορείς, ενώ από το 1988 συστήθηκε ειδική επιστημονική εταιρεία (National Acupuncture Detoxification Association) με σκοπό την μελέτη, την ερμηνεία και την εφαρμογή στην καθημερινή ιατρική πρακτική, των πρωτοκόλλων Βελονισμού. Η έκκριση των ενδογενών οπιοειδών πεπτιδίων, όπως των ενδορφινών και των εγκεφαλινών, μπορεί εν μέρει να ερμηνεύσει τη δράση του Βελονισμού στην απεξάρτηση από το αλκοόλ. Επειδή όμως μία μόνο θεραπευτική μέθοδος είναι καταδικασμένη σε αποτυχία αν δε συνδυασθεί και με άλλες τεχνικές, ιδιαίτερα σε ένα σύνθετο νόσημα με σημαντικές κοινωνικές επιρροές και ψυχικές επιπτώσεις, η μεμονωμένη εφαρμογή του Βελονισμού σε ιδιωτικά ιατρεία αποφεύγεται. Στον αλκοολισμό, κατά την Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική, θεωρείται ότι πάσχει το σύστημα Στομάχου - Σπλήνα και Ήπατος - Χοληδόχου κύστης. Έτσι επιλέγονται σημεία που ανήκουν στους Μεσημβρινούς των παραπάνω οργάνων, όπως Η3, Η13, Η14, ΧΚ34, Σ36 καθώς και σημεία που ανήκουν στους Μεσημβρινούς της Καρδιάς και του Περικαρδίου, όπως Κ7, Περ6 που έχουν έντονη κατευναστική δράση. Τα σημεία αυτά, συνδυάζονται με σημεία βελονισμού στο πτερύγιο του αυτιού (Σενμεν, Στομάχι, Ηπαρ), προκειμένου να περιορίσουν τα στερητικά συμπτώματα που εμφανίζονται τις πρώτες ώρες μετά τη διακοπή της λήψης του αλκοόλ.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.