Ο Ανθρώπινος Κήπος δίνει το δικό του στίγμα στις υπηρεσίες απεξάρτησης

Πηγή: Ανθρώπινος Κήπος

Ο Ανθρώπινος Κήπος μέσα σε λίγους μήνες λειτουργίας, κατάφερε να δώσει το δικό του στίγμα στο χώρο των υπηρεσιών απεξάρτησης. Το μέχρι σήμερα “Ανοικτό” πρόγραμμα που προσφέραμε στο πλαίσιο των υπηρεσιών μας για την απεξάρτηση ατόμων από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά, πλαισιώνεται πλέον και από το αντίστοιχο “Κλειστό”. Τα αιτήματα των ενδιαφερομένων για περιπτώσεις που το ημερήσιο πρόγραμμα δεν μπορούσε να αποδώσει τα αναμενόμενα, μας οδήγησε στην απόφαση να προχωρήσουμε στην δημιουργία του “Κλειστού” προγράμματος, με γνώμονα ωστόσο τη διαφορετική φιλοσοφία που μας διέπει σαν κέντρο απεξάρτησης.

Αυτά αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο “Ανθρώπινος Κήπος” και συνεχίζει:

Ενδεικτικά αναφέρουμε τις βασικές υπηρεσίες που προσφέρουμε τόσο στο “Ανοικτό” όσο και στο νέο “Κλειστό” Πρόγραμμα: Αξιολόγηση του κάθε περιστατικού Η ομάδα μας αντιμετωπίζει το κάθε περιστατικό ξεχωριστά και γίνεται μια αξιολόγηση για το πώς και με ποιους τρόπους θα μπορούσε να πλαισιωθεί το εθισμένο – εξαρτημένο άτομο. Κινητοποιητική συνέντευξη Πρόκειται για μια συνέντευξη που στόχο έχει να βοηθήσει τον τοξικοεξαρτημένο να θέσει ο ίδιος κίνητρα για τη θεραπεία του και να ενθαρρύνει την αυτονομία του, έτσι ώστε να αποφασίσει ποιες αλλαγές είναι απαραίτητες να κάνει αλλά και πώς θα μπορούσε να τις πετύχει. Ατομικές και ομαδικές συνεδρίες Συμβουλευτική υποστήριξη σε ατομικό ή και ομαδικό επίπεδο. Ατομικές και ομαδικές συνεδρίες των οικείων προσώπων των εξαρτημένων ατόμων Στόχος μας, η βοήθεια του εξαρτημένου ατόμου και μέσα από το οικογενειακό του πλαίσιο, αλλά και η υποστήριξη των οικογενειών, έτσι ώστε να συμμετάσχουν κι εκείνοι στη προσπάθεια του εξαρτημένου. Εκπαίδευση στην παρέμβαση των οικείων, ή και επιχειρήσεων που έχουν στο περιβάλλον τους κάποιον ουσιοεξαρτημένο. Όταν κάποιος αντιμετωπίζει το δίλημμα της διαχείρισης της κρίσης λόγω της ουσιοεξάρτησης, του παιδιού, του συζύγου ή ακόμα και κάποιων υπαλλήλων του, τότε θεωρούμε πως αυτή η υπηρεσία είναι απαραίτητη ώστε να επιτευχθεί πιο γρήγορα η κινητοποίηση για εύρεση βοήθειας από τον ίδιο τον εξαρτημένο. Παραπομπές και ενημέρωση για άλλες δομές απεξάρτησης Δυνατότητα γνωριμίας με τον χώρο. Μία φορά το μήνα δίνεται μια διάλεξη με ελεύθερη είσοδο με σκοπό τη γνωριμία με το κέντρο αλλά και συμβουλευτική ενημέρωση για θέματα εξαρτήσεων (προϋπόθεση η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής).

Σχετικά με τον Ανθρώπινο Κήπο

Ο Ανθρώπινος Κήπος είναι ένα κέντρο απεξάρτησης από ναρκωτικά και αλκοόλ. Παράλληλα είναι και ένας χώρος πολλαπλής παρέμβασης στον κοινωνικό ιστό. Πιστεύουμε ότι κάθε εξάρτηση είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων, ένας εξ αυτών η οικογένεια, η οποία είναι το σημαντικότερο κύτταρο της κοινωνίας. Στόχος μας είναι να εστιάσουμε στην αιτία και όχι το σύμπτωμα. Σαν αποτέλεσμα αυτής της αντίληψης οργανώνουμε δωρεάν εργαστήρια και διαλέξεις με σκοπό την αφύπνιση, εκπαίδευση και προσωπική ανάπτυξη ώστε οι άνθρωποι να υποστηρίζονται και να κάνουν τις αλλαγές που χρειάζονται.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση