Γνωρίζετε ότι η παχυσαρκία σχετίζεται με τον καρκίνο;

Οι περισσότεροι Αμερικανοί δε γνωρίζουν ότι η παχυσαρκία σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης πολλών μορφών καρκίνου, σύμφωνα με έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας παρουσιάστηκαν σε συνέδριο στην Ουάσινγκτον με θέμα “Διατροφή και Καρκίνος”

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 1.205 Αμερικανούς τον περασμένο Ιούνιο, φαίνεται ότι ενώ οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι η παχυσαρκία σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη και καρδιαγγειακών νοσημάτων, μόνο το 25% γνωρίζει ότι η παχυσαρκία αυξάνει και τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου διαφόρων εντοπίσεων.

Ο κίνδυνος ανάπτυξης καρκίνου του μαστού σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες, καρκίνου του παχέος εντέρου, του προστάτη, του οισοφάγου, του ενδομητρίου και των νεφρών είναι αυξημένος σε μη καπνιστές ενήλικες που είναι υπέρβαροι, σύμφωνα με την έκθεση.

Σύμφωνα με το Δρ. George Bray, καθηγητή της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Louisiana State University, που παρουσίασε τα στοιχεία της έρευνας, η αύξηση του σωματικού βάρους, κατά μισό κιλό κάθε χρόνο ή κατά 2,5 κιλά κάθε δεκαετία, μπορεί να συμβάλει σε αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.

Το 61% των Αμερικανών είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι, σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία, από τα κέντρα ελέγχου και πρόληψης ασθενειών των ΗΠΑ (CDC’s).

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι το ένα τέταρτο μέχρι και το ένα τρίτο όλων των περιπτώσεων καρκίνου παγκοσμίως σχετίζεται με την παχυσαρκία και την έλλειψη σωματικής άσκησης, ενώ μισό εκατομμύριο άνθρωποι στις ΗΠΑ θα χάσουν τη ζωή τους από καρκίνο μέσα στο 2002, σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρία για τον Καρκίνο.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση