τι ειναι οι δευτεροπαθεις κιρσοι | προπτωση μιτροειδης βαλβιδα | κετοξεωση | τρανσαμινασες

Η τηλεόραση σχετίζεται με ψυχογενείς διαταραχές της διατροφήςΗ τηλεόραση φαίνεται να επηρεάζει αρνητικά τα νεαρά κορίτσια, στο πως αντιλαμβάνονται το σώμα τους, και να αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης ψυχογενών διαταραχών της διατροφής, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησαν επιστήμονες, από την ιατρική σχολή του Χάρβαρντ, στα νησιά Φίτζι στον Ειρηνικό ωκεανό.

Οι επιστήμονες μελέτησαν την επίδραση της τηλεόρασης σε νεαρά κορίτσια από την περιοχή Nadroga, των νησιών Φίτζι, όπου δεν υπήρχε τηλεόραση μέχρι το 1995.

Οι επιστήμονες πήραν συνεντεύξεις από τα κορίτσια, μετά από δύο εβδομάδες από την εισαγωγή της τηλεόρασης, σε δύο διαφορετικές χρονικές στιγμές, μία το 1995 και μία το 1998.

Σε μία χώρα όπου τα νεαρά κορίτσια έχουν γενικά καλή όρεξη και δεν έχουν χαμηλό σωματικό βάρος, μετά την εισαγωγή της τηλεόρασης, παρατηρήθηκαν φαινόμενα όπου νεαρά κορίτσια προκαλούσαν έμετο προκειμένου να ελέγξουν το βάρος τους ή άρχιζαν δίαιτες για να χάσουν κιλά.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα κορίτσια τα οποία ζούσαν σε σπίτι με τηλεόραση είχαν τριπλάσια συχνότητα εμφάνισης συμπτωμάτων που σχετίζονται με ψυχογενείς διαταραχές της διατροφής.

Το 1995 ο αριθμός των κοριτσιών που προκαλούσαν έμετο προκειμένου να ρυθμίσουν το βάρος τους, ήταν ουσιαστικά μηδενικός, ενώ τρία χρόνια μετά την εισαγωγή της τηλεόρασης, ο αριθμός αυτός έφτασε το 11%.

Η δίαιτα για απώλεια βάρους έγινε πλέον κάτι κοινό, μετά την εισαγωγή της τηλεόρασης, καθώς το 1998 το ποσοστό των κοριτσιών το οποίο είχε ακολουθήσει κάποια δίαιτα απώλειας βάρους ήταν 69%, ενώ το 74% αυτών πίστευε ότι είχε πολλά κιλά.

Πρόκειται για την πρώτη έρευνα η οποία εξετάζει τις ψυχογενείς διαταραχές της διατροφής, πριν και μετά τη μακροχρόνια "επίδραση" της τηλεόρασης.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη Βρετανική Εταιρία για τις Ψυχογενείς Διαταραχές της Διατροφής, η τηλεόραση και όλα τα ΜΜΕ, μπορεί να επηρεάζουν τους ανθρώπους, αλλά δεν προκαλούν ψυχογενείς διαταραχές της διατροφής. Δεν αποτελούν αιτία εμφάνισης των διαταραχών αυτών.

Αυτό που πρέπει όμως να γίνει είναι τα ΜΜΕ να προβάλουν ρεαλιστικές εικόνες ανθρώπων και να υιοθετήσουν μία υπεύθυνη συμπεριφορά όταν κάνουν το πορτρέτο των ανθρώπων, ανδρών ή γυναικών.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.