στειρωση σε αρσενικο γατο | αποστατικο καταγμα παρατροχιλιας αποφυσης βραχιονιου

Γνωρίζετε ότι η παχυσαρκία σχετίζεται με τον καρκίνο;Οι περισσότεροι Αμερικανοί δε γνωρίζουν ότι η παχυσαρκία σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης πολλών μορφών καρκίνου, σύμφωνα με έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας παρουσιάστηκαν σε συνέδριο στην Ουάσινγκτον με θέμα "Διατροφή και Καρκίνος"

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 1.205 Αμερικανούς τον περασμένο Ιούνιο, φαίνεται ότι ενώ οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι η παχυσαρκία σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη και καρδιαγγειακών νοσημάτων, μόνο το 25% γνωρίζει ότι η παχυσαρκία αυξάνει και τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου διαφόρων εντοπίσεων.

Ο κίνδυνος ανάπτυξης καρκίνου του μαστού σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες, καρκίνου του παχέος εντέρου, του προστάτη, του οισοφάγου, του ενδομητρίου και των νεφρών είναι αυξημένος σε μη καπνιστές ενήλικες που είναι υπέρβαροι, σύμφωνα με την έκθεση.

Σύμφωνα με το Δρ. George Bray, καθηγητή της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Louisiana State University, που παρουσίασε τα στοιχεία της έρευνας, η αύξηση του σωματικού βάρους, κατά μισό κιλό κάθε χρόνο ή κατά 2,5 κιλά κάθε δεκαετία, μπορεί να συμβάλει σε αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.

Το 61% των Αμερικανών είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι, σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία, από τα κέντρα ελέγχου και πρόληψης ασθενειών των ΗΠΑ (CDC's).

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι το ένα τέταρτο μέχρι και το ένα τρίτο όλων των περιπτώσεων καρκίνου παγκοσμίως σχετίζεται με την παχυσαρκία και την έλλειψη σωματικής άσκησης, ενώ μισό εκατομμύριο άνθρωποι στις ΗΠΑ θα χάσουν τη ζωή τους από καρκίνο μέσα στο 2002, σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρία για τον Καρκίνο.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.