χασμοδοντια | τραχειοβρογχίτιδα συμπτωματα | σκωλικοιδοιτιδα πως το αναβαλεις | ζωη με νεφρικη αγενεσια

Το μεγάλο υψόμετρο σχετίζεται με πρόωρη γήρανσηΟι γυναίκες που ζουν σε περιοχές με μεγάλο υψόμετρο είναι περισσότερο ευάλωτες σε παθήσεις και γερνάνε πιο γρήγορα λόγω της χαμηλής συγκέντρωσης κάποιων ορμονών στον οργανισμό τους, η ύπαρξη των οποίων συνδέεται με την επιβράδυνση των μηχανισμών της γήρανσης και τη διατήρηση της καλής υγείας, σύμφωνα με επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Τέξας.

Ειδικοί πραγματοποίησαν έρευνα στην οποία συμμετείχαν 210 γυναίκες που ζούσαν σε υψόμετρο 4000 μέτρων στις Περουβιανές ’νδεις. Επιπλέον οι επιστήμονες μελέτησαν και 170 γυναίκες, ως γκρουπ ελέγχου, οι οποίες είχαν την ίδια ηλικία και εθνικότητα με αυτές της πειραματικής ομάδας και έμεναν σε περιοχές με υψόμετρο 150 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Οι ερευνητές κατέγραψαν τα επίπεδα ορμονών όλων των παραπάνω γυναικών και πιο συγκεκριμένα της ορμόνης DHEA (dehydroepiandrosterone) και DHEAS (dehydroepiandrosterone sulphate), οι οποίες σχετίζονται με τη διαδικασία της γήρανσης και με το πέρασμα του χρόνου ελαττώνονται στον οργανισμό.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως το επίπεδο της ορμόνης DHEA στις γυναίκες που ζούσαν σε υψηλό υψόμετρο ήταν 40% χαμηλότερο, συγκριτικά με αυτό του γκρουπ ελέγχου.

Επιπλέον, οι επιστήμονες προσθέτουν πως η έλλειψη της συγκεκριμένης ορμόνης από τον οργανισμό σχετίζεται και με την εμφάνιση διαβήτη, καρδιοαναπνευστικών παθήσεων και παχυσαρκίας.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.