Γονιμότητα και Ayurveda

Υπάρχει σήμερα μία τεράστια αναστάτωση στους ιατρικούς κύκλους του Δυτικού Κόσμου μετά από την κυριολεκτικά απίστευτη διαπίστωση ότι τα τελευταία σαράντα με πενήντα χρόνια υπάρχει μία τραγική (φθίνουσα) πορεία της ποιότητας του ανδρικού σπέρματος. Πράγματι, ενώ κατά μέσο όρο το σπέρμα ενός άνδρα της δεκαετίας του 1950 (και πιθανότατα για χιλιάδες χρόνια μέχρι το 1950…) περιείχε περίπου ογδόντα εκατομμύρια σπερματοζωάρια, στη δεκαετία του 1970 ο μέσος όρος είχε πέσει στα εξήντα εκατομμύρια και τώρα (1997), βρισκόμαστε μόλις στα εικοσιπέντε εκατομμύρια σπερματοζωάρια (και μάλιστα κακής κινητικότητας και ζωτικότητας) και ο καθένας καταλαβαίνει τι ακριβώς συμβαίνει και ποιές μπορεί να είναι οι επιπτώσεις.

Υπάρχουν σήμερα πάρα πολλά ζευγάρια που επιθυμούν να κάνουν παιδιά και καταφεύγουν είτε σε ορμονοθεραπείες, είτε σε εμπλουτισμό και συμπύκνωση του σπέρματος και σπερματεγχύσεις, είτε σε εξωσωματική γονιμοποίηση με σπέρμα του ίδιου του άνδρα ή από κάποιον ανώνυμο δότη.

Έχει τεκμηριωθεί με τον πλέον επίσημο τρόπο από Αμερικανούς και Ευρωπαίους ερευνητές το ότι υπάρχουν πολλοί περιβαλλοντικοί χημικοί παράγοντες που επιδρούν βλαπτικά στο ανδρικό αναπαραγωγικό σύστημα, όπως οι ακόλουθοι:

1.- ΟΡΓΑΝΙΚΟΙ ΔΙΑΛΥΤΕΣ (Τολουόλη, βενζίνη, οινόπνευμα).
2.- ΒΑΡΕΑ ΜΕΤΑΛΛΑ (Μόλυβδος, κάδμιο, ενώσεις υδραργύρου).
3.- ΒΙΟΚΤΟΝΑ ΧΗΜΙΚΑ (Διοξίνη, DDT, PCB, φαινόλες -σε φιάλες πόσιμου ύδατος, βαρέλια για φέτα, κλπ).
4.- ΦΑΡΜΑΚΑ (Διαιθυλοσιλβεστρόλη, σιμετιδίνη, κλπ), καπνός τσιγάρου.

Μπορεί λοιπόν κανείς να χρησιμοποιήσει τις ακόλουθες οδηγίες, χωρίς βέβαια ποτέ να ξεχνάει τη σωστή έρευνα και διαγνωστική προσέγγιση που μπορεί να προσφέρει η κλασσική ιατρική.

Οι σπόροι του καρότου βοηθούν στην παραγωγή καλής ποιότητας σπέρματος και μπορεί κανείς να προσθέτει καθημερινά στο φαγητό του ένα κουτάλι του γλυκού, ή μπορεί να ετοιμάζει αφέψημα και να το πίνει το βράδυ πρίν τον ύπνο.

Πολτοποιούμε στο blender από μία κουταλιά της σούπας άψητα και ανάλατα αμύγδαλα, φυστίκια Αιγίνης, καρύδια, μαύρη ζάχαρη και 5 στίγματα κρόκου. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα με τρείς κουταλιές ghee και το κρατάμε σε δροσερό μέρος για μία εβδομάδα. Στη συνέχεια χρησιμοποιούμε κάθε πρωί μία κουταλιά του γλυκού σε άδειο στομάχι.

Ο συνδυασμός ίσων ποσοτήτων ρυζιού και κόκκινων φασολιών (“μπαρμπούνια” ή “χάντρες”) που μαγειρεύονται μαζί και στη συνέχεια προστίθεται στο πιάτο λίγο ghee, βοηθά την παραγωγή του σπέρματος.

Βράζουμε για πέντε λεπτά 1.5 φλυτζάνι γάλα με ένα ξερό σύκο, 1 καυτερή κόκκινη πιπεριά και στο τέλος προσθέτουμε από μισό κουτάλι του γλυκού μαύρη ζάχαρη και μέλι. Χρησιμοποιείται το βράδυ πριν τον ύπνο.

Μία ακόμη συνταγή που έχει και αφροδισιακές ιδιότητες: χρησιμοποιούμε από ένα κουτάλι της σούπας φρέσκο χυμό κρεμμυδιού και ρίζας ginger, επί τρείς εβδομάδες μετά το βραδυνό φαγητό.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση