ακιδα στο δαχτυλο | λευκοπλακια στις παρειες φωτο | ?????M?? M???Y | υποταση | πολυποδεσ στη μυτη ομοιοπαθητικη

Γλώσσα οσχεοειδής


Άλλες ονομασίες

Γλώσσα πτυχωτή

Σύντομη περιγραφή - ορισμός

Οσχεοειδής γλώσσα λέγεται η γλώσσα που η πάνω επιφάνειά της έχει πολλές και βαθειές πτυχές και συνήθως την έχουν άτομα με αντίστοιχη γενετική προδιάθεση.

Κλινική εικόνα

Στο μέσο της πάνω επιφάνειας της γλώσσας υπάρχει μια βαθιά πτυχή και από εκεί ξεκινούν και οι υπόλοιπες αύλακες ή πτυχές. Συνήθως δεν υπάρχει καμμία ενόχληση εκτός και αν υπολείμματα τροφών που παραμένουν δημιουργήσουν φλεγμονή οπότε ο ασθενής παραπονείται για κάψιμο στη γλώσσα (καυσαλγία).

Διάγνωση

Η διάγνωση γίνεται εύκολα από την κλινική εικόνα της γλώσσας.

Αντιμετώπιση

Δεν απαιτείται καμιά ιδιαίτερη θεραπεία εκτός και αν εκδηλωθεί καυσαλγία οπότε ο γιατρός θα μας συστήσει να προσέξουμε την υγιεινή του στόματός μας, δίνοντάς μας αντισηπτικά διαλύματα για επαλείψεις ή στοματοπλύσεις.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.