ΛΟΥΚΟΥΜΙ ΘΕΡΜΙΔΕΣ | λαρυγγιτιδα αντιβιωση | ακροαστικα | καταγμα μυτης αντιμετωπιση

Γλώσσα τριχωτή


Άλλες ονομασίες

Μέλαινα τριχωτή γλώσσα

Σύντομη περιγραφή - ορισμός

Η τριχωτή γλώσσα είναι μια καλοήθης κατάσταση κατά την οποία η πάνω επιφάνεια της γλώσσας εμφανίζει αλλοιώσεις σαν μικρές τρίχες.

Παθογένεια

Η τριχωτή γλώσσα μπορεί να οφείλεται στο κάπνισμα,στο stress,σε γενικές παθήσεις,σε τοπική χρήση φαρμάκων,σε αντιβιοτικά χωρίς όμως να έχει αποσαφηνισθεί πλήρως η αιτιολογία της.

Κλινική εικόνα

Στη τριχωτή γλώσσα παρουσιάζονται αλλοιώσεις σαν μικρές τρίχες συνήθως στη μέση της και προς τα πίσω αλλά δεν αποκλείεται να καλύπτουν και όλη την πάνω επιφάνειά της.Το χρώμα τους μπορεί να είναι μαύρο αλλά και κιτρινωπό ή κιτρινοπράσινο και εξαρτάται από τις τροφές ή τυχών φάρμακα που παίρνουμε. Το μήκος τους μπορεί να φθάσει καιτο ένα εκατοστό. Συνήθως οι ασθενείς δεν παραπονούνται παρά μόνο για μια δυσάρεστη κατάσταση που προέρχεται από την επαφή των τριχών με την υπερώα.

Διάγνωση

Η διάγνωση γίνεται εύκολα από τις χαρακτηριστικές αλλοιώσεις πάνω στη γλώσσα.

Αντιμετώπιση

Εάν ο γιατρός μας καταλάβει την αιτία που προκάλεσε την τριχωτή γλώσα θα προσπαθήσει να την σταματήσει ενώ μπορεί να μας συστήσει άριστη υγιεινή του στόματος και καθαρισμό της πάνω επιφάνειας της γλώσσας με οδοντόβουρτσα, να μας χορηγήσει βιταμίνες ή να μας κάνει επαλείψεις με ειδικά σκευάσματα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.