αρρυθμιες | to gennhtiko organo tou antra | τι γινεται οταν ενα χαλασμενο δοντι τρωει το κόκαλο

Ο ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΗΣ


Την σημερινή εποχή όλο και περισσότεροι άνθρωποι ανω των 75 ετών ταξιδεύουν στο εξωτερικό. Χαρακτηριστικά αναφέρεται οτι στις ΗΠΑ 12% των ηλικιωμένων ταξιδεύουν υπερατλαντικά ταξιδια. Οι γενικές οδηγίες σε αυτή την ηλικιακή ομάδα είναι οι ίδιες με τις άλλες ηλικίες με ιδιαίτερη έμφαση όμως σε ορισμένα πράγματα. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξει ο ηλικιωμένος στις αρνητικές παρενέργειες του αλκοόλ, των αντισταμινικών, των ηρεμιστικών, των υπνωτικών, και των φαρμάκων κατά της ναυτίας. Ο συνδυασμός του αέρα χαμηλής περιέκτικότητας σε οξυγόνο στο αεροπλάνο με αυτές τις ουσίες μπορεί να προκαλέσει προβλήματα. Όσον αφορά τους εμβολιασμούς πρέπει να γίνεται αντιτετανικός αναμνηστικός εμβολιασμός (40% δεν έχει προστατευτικά αντισώματα) και εμβολιασμός κατά της διφθερίτιδας (84% δεν έχουν προστατευτικά αντισώματα).

Περισσότερες πληροφορίες μπορεί να βρεί κανείς μόνο στην αγγλόφωνη βιβλιογραφία : 'Lange, WR. The international health guide for senior citizen travellers. Pilot Books, Babylon, NY 1990' και 'Neumann K. A health guide for older travellers. Travelling Healthy and Comfortably 1992'

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.