μολυνση | σακχαρο και περικαρδιτιδα | χρονια μεση ωτιτιδα | ουρια | τρασαμινασεςσυκοτι

Ο πιο ηλικιωμένος άνδρας του κόσμουΕνας βοσκός απο τη Σαρδηνία, ο κ. Αντόνιο Τόντ, είναι o πιο ηλικιωμένος άνδρας στο κόσμο, καθώς σύμφωνα με το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, γιόρτασε τα 112α γενέθλιά του. Ο κ. Αντόνιο Τόντε γεννήθηκε στην Τιάνα της Σαρδηνίας στις 22 Ιανουαρίου του 1889, πολύ πριν κάνουν την πρώτη πτήση οι αδελφοί Ράιτ και πριν ολοκληρωθεί η κατασκευή του Πύργου του Αϊφέλ. ‘Ο πατέρας μου μού έλεγε οτι ήλθα στον κόσμο τη χρονιά της θεμελίωσης του Πύργου του Αϊφελ', δήλωσε ο εορτάζων, προσθέτοντας οτι όταν αναφέρεται στη χρονική αυτή σύμπτωση στην παρέα του, οι φίλοι του τον ερωτούν: 'Και ποιός είναι ο Πύργος του Αϊφελ;' Ο γιός του Αντόνιο είναι 80 ετών σήμερα, ενώ η κόρη του διανύει αισίως τα 77 της χρόνια! Στη γενέθλια τούρτα του πατέρα τους, έβαλαν τρία κεριά, ένα για κάθε ψηφίο του αριθμού 112.

Ευχές στον κ. Αντόνιο Τόντε έδωσε και ο υπουργός Γεωργίας της Ιταλίας, κ. Αλφόνσο Πεοκοράρο Σκάνιο, που επισήμανε οτι ο Τόντε είναι 'το καλύτερο σύμβολο του αγώνα εναντίον των τρελών αγελάδων', όταν ο αιωνόβιος αποκάλυψε οτι τη μακροζωία του την οφείλει στο ότι κάθε μέρα κατανάλωνε κρέας και έπινε ένα ποτήρι κόκκινο κρασί. Ομως στα ερωτήματα που αφορούσαν την νόσο των τρελών αγελάδων και την επέκτασή της σε μεγάλο τμήμα της Ευρώπης αφ' ενός, και την ιστορική προσελήνωση του Ανθρώπου αφ' ετέρου, για τα μέν πρώτα ο σαρδήνιος ηλικιωμένος δήλωσε οτι αγνοεί τα πάντα, ενώ για την προσελήνωση δήλωσε ότι 'δεν τα πιστεύει κάτι τέτοια'. Η περίπτωση του κ. Αντόνιο Τόντε μελετήθηκε προσεκτικότερα όταν οι Ιταλοί Ακαδημαϊκοί εντρύφησαν στο θέμα της μακροζωϊας ειδικά στη Σαρδηνία, καταλήγοντας μεταξύ άλλων στο συμπέρασμα οτι αυτή είναι μία συνέπεια της 'μεγάλης ηλικίας' των γονιδίων των ενδιαφερόμενων. Για παράδειγμα μόνον στην Τιάνα ζούν σχεδόν 600 ογδοντάχρονοι.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.