σκληρη κοιλια | αποκόλληση υαλοειδους | ρηξη μητρας στην εγκυμοσυνη | εκκολπωματα εντερου | ασκησεις αναπνοης

Ο ΤΑΞΙΔΙΩΤΗΣ ΜΕ ΑΝΟΣΟΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΟΛΥΝΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΟ HIV


Η ομάδα αυτή περιλαμβάνει κυρίως αυτούς που παίρνουν στεροειδή σε μεγάλες δόσεις. Γενικά τα εμβόλια που περιέχουν ζωντανούς μικροοργανισμούς (ιλαράς, ερυθράς, πολιομυελίτιδας απο το στόμα, τυφοειδούς και χολέρας απο το στόμα και το BCG) δεν πρέπει να δίδωνται σε αυτούς τους αρρώστους. Αν το ταξίδι είναι αναγκαίο και προκειμένου να ελαττωθεί η πιθανότητα νόσου απο τις ασθένειες των εμβολίων χρησιμοποιείται η υπεράνοση γ σφαιρίνη.

Εκτός αυτής της ομάδας αυξημένο κίνδυνο για νόσο εμφανίζουν οι ταξιδιώτες με ασπληνία, κίρρωση, νεφρική ανεπάρκεια. Σε αυτούς συνιστάται εμβολιασμός κατά του πνευμονιοκόκκου του αιμοφίλου και ενδεχομένως του μηνιγγιτιδικκόκκου.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.