αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα | xeirourgiki epemvasi gist nistidas | κυστη δοντιου | τριχοφυτίαση | κοπρανα πονος

Ο ΤΑΞΙΔΙΩΤΗΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΥΨΟΜΕΤΡΟ


Τι είναι;

Η νόσος του υψομέτρου συμβαίνει συχνά με την απότομη μετάβαση στο μεγάλο υψόμετρο. Χαρακτηριστικά αναφέρεται οτι το 84% των ταξιδιωτών που μεταβαίνουν αεροπορικώς απο το Κατμαντού (1300μ) στην Shyangbaoche-Ιμαλαϊα (3740) προσβάλλεται απο την νόσο.

Εκδηλώσεις της νόσου.

Τα συμπτώματα της νόσου είναι συνήθως ήπια και περιλαμβάνουν δύσπνοια, βήχα, κακοδιαθεσία αλλά μερικές φορές μπορεί να εκδηλωθεί εικόνα πνευμονικού οιδήματος με βαρειά δύσπνοια και εγκεφαλικού οιδήματος με παραλύσεις και κώμα.

Αντιμετώπιση.

Η έμφαση στην αντιμετώπιση της νόσου πρέπει να δίνεται στην πρόληψη. Οι ταξιδιώτες σε μεγάλα υψόμετρα είναι καλύτερο να ανέρχονται βαθμιαία, σταματώντας ενδιάμεσα έστω και για περιορισμένο χρόνο για εγκλιματισμό. Ακόμη όταν φθάνουν στο υψόμετρο πρέπει να σπεύδουν για ύπνο και οχι να περιφέρονται. Για υψόμετρα ανω των 3300μ συνιστάται η προληπτική χορήγηση ακεταζολαμίδης σύμφωνα μετις οδηγίες του ιατρού.
Στην χώρα μας τα ύψη είναι τέτοια που οποιαδήποτε ανάβαση δεν προκαλεί την νόσο.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.