μεσογειακη αναιμια | εμβολιο πολιομυελιτιδας | ευερεθιστο εντερο τροφες

Φαμακευτική ρινίτιδα


Οφείλεται σε παρατεταμένη χρήση αγγειοσυσπαστικών ουσιών στη μύτη. Η αγγειοσύσπαση (ανακούφιση) που προκαλούν τοπικά ακολουθείται από αγγειοδιαστολή (ενόχληση) όταν «λήξει» ο χρόνος δράσης τους. Η συνεχής χρήση συνοδεύεται από ένα φαινόμενο κατά το οποίο τα διαστήματα αγγειοσύσπασης γίνονται βαθμιαία μικρότερα και της αγγειοδιαστολής μεγαλύτερα με αποτέλεσμα συχνότερη χρήση και συνεπώς δημιουργείται ένα είδος εξάρτησης από το φάρμακο.

Η διάγνωση είναι προφανής και θεραπευτικά διακόπτεται η χρήση του φαρμάκου με ταυτόχρονη χορήγηση στεροειδών. Προφυλακτικά όταν χορηγούνται αγγειοσυσπαστικές ουσίες συνιστάται η χρήση τους να μην υπερβαίνει τις 5 ημέρες.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.