μηρος που ειναι | ογκιδιο στο στομα | φυσιολογικη θερμοκρασια μασχαλης | στιγμα | αρρυθμιες καρδιας | stigma

Αγγειοκινιτική ρινίτιδα


Είναι μορφή ρινίτιδας που οφείλεται σε αγγειοκινητικές διαταραχές και κυρίως στην αύξηση του τόνου του αυτόνομου παρασυμπαθητικού νευρικού συστήματος.

Η κλινική εικόνα χαρακτηρίζεται από απόφραξη της μύτης με άφθονη ορώδη ρινόρροια και φτερνίσματα κατά παροξυσμούς. Ο βλεννογόνος της μύτης φαίνεται υπεραιμικός και οιδηματώδης με υπερτροφικές κάτω ρινικές κόγχες.

Επειδή η νόσος μοιάζει με την αλλεργική ρινίτιδα γίνεται διαφορική διάγνωση με τα εργαστηριακά τεστ της αλλεργίας, τα οποία στην περίπτωση της αγγειοκινητικής ρινίτιδας είναι αρνητικά.

Αιτιολογική θεραπεία δεν υπάρχει. Αποσυμφορητικά φάρμακα ανακουφίζουν τον ασθενή. Σε επίμονες μορφές η καυτηρίαση των κάτω ρινικών κογχών βοηθάει.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.