ρωγμωδες καταγμα εσω σφυρου | τι ειναι οι εκτακτες συστολες | ερπητικη στοματιτιδα

Αντιμετώπιση της αρθρίτιδας με φυσικά μέσα

Πιπέρι στο στόμα... :-)

Σε όλες γενικά τις αρθροπάθειες η καυτερή γεύση του πιπεριού (ειδικά του κόκκινου) βοηθάει σημαντικά. Σε περιπτώσεις μάλιστα που η αρθρίτιδα δημιουργεί οίδημα στις αρθρώσεις (κυρίως στα δάκτυλα χεριών και ποδιών), η χρήση καυτερού πιπεριού τύπου cayenne θα πρέπει να είναι καθημερινή.

Στην Αμερική ήδη κυκλοφορούν κάψουλες με σκόνη κόκκινης πιπεριάς (γλυκιάς και καυτερής) τις οποίες λαμβάνουν καθημερινά οι αρθροπαθείς, καθώς και υγρό με υψηλή περικτικότητα σε cayenne σε μορφή "roll-on" για τοπική χρήση. Τα αποτελέσματα είναι σημαντικά καλύτερα από αρκετά από τα γνωστά μας αντιφλεγμονώδη χάπια, και αυτό φαίνεται ήδη σε μερικές πρωτοπορειακές (διπλές - τυφλές) μελέτες.

Μία άλλη πανάρχαια ‘συνταγή’ μας λέει να πολτοποιήσουμε στο blender ίση ποσότητα από σπόρους σουσαμιού μαζί με σκόνη ginger και να καταναλώνουμε καθημερινά ένα κουτάλι του γλυκού. Η σύνθεση αυτή έχει αποδειχθεί σε τελευταίες μελέτες ότι αυξάνει την παραγωγή ενός ειδικού κλάσματων των προσταγλανδινών στον οργανισμό μας οι οποίες έχουν ισχυρή αντιφλεγμονώδη και αντιοιδηματική δράση στις αρθρώσεις.

Τέλος μπορούμε να χρησιμοποιούμε καθημερινά κάψουλες θειϊκής γλυκοζαμίνης (glucosamine sulphate) και θειϊκής χονδροϊτίνης (chondroitine sulphate) που πωλούνται ελεύθερα (χωρίς συνταγή ιατρού) στα φαρμακεία και στα καταστήματα με είδη υγιεινής διατροφής. Ο συνδυασμός αυτών των δύο φυσικών ουσιών έχει μία έντονα επουλωτική δράση στις αρθρώσεις και αυτό έχει αποδειχθεί προ διετίας από σχετικές έρευνες που έγιναν στο Νοσοκομείο John’s Hopkins στην Αμερική.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.