Αντιμετώπιση της αρθρίτιδας με φυσικά μέσα

Σε όλες γενικά τις αρθροπάθειες η καυτερή γεύση του πιπεριού (ειδικά του κόκκινου) βοηθάει σημαντικά. Σε περιπτώσεις μάλιστα που η αρθρίτιδα δημιουργεί οίδημα στις αρθρώσεις (κυρίως στα δάκτυλα χεριών και ποδιών), η χρήση καυτερού πιπεριού τύπου cayenne θα πρέπει να είναι καθημερινή.

Στην Αμερική ήδη κυκλοφορούν κάψουλες με σκόνη κόκκινης πιπεριάς (γλυκιάς και καυτερής) τις οποίες λαμβάνουν καθημερινά οι αρθροπαθείς, καθώς και υγρό με υψηλή περικτικότητα σε cayenne σε μορφή “roll-on” για τοπική χρήση.

Τα αποτελέσματα είναι σημαντικά καλύτερα από αρκετά από τα γνωστά μας αντιφλεγμονώδη χάπια, και αυτό φαίνεται ήδη σε μερικές πρωτοπορειακές (διπλές – τυφλές) μελέτες.

Μία άλλη πανάρχαια ‘συνταγή’ μας λέει να πολτοποιήσουμε στο blender ίση ποσότητα από σπόρους σουσαμιού μαζί με σκόνη ginger και να καταναλώνουμε καθημερινά ένα κουτάλι του γλυκού.

Η σύνθεση αυτή έχει αποδειχθεί σε τελευταίες μελέτες ότι αυξάνει την παραγωγή ενός ειδικού κλάσματων των προσταγλανδινών στον οργανισμό μας οι οποίες έχουν ισχυρή αντιφλεγμονώδη και αντιοιδηματική δράση στις αρθρώσεις.

Τέλος μπορούμε να χρησιμοποιούμε καθημερινά κάψουλες θειϊκής γλυκοζαμίνης (glucosamine sulphate) και θειϊκής χονδροϊτίνης (chondroitine sulphate) που πωλούνται ελεύθερα (χωρίς συνταγή ιατρού) στα φαρμακεία και στα καταστήματα με είδη υγιεινής διατροφής.

Ο συνδυασμός αυτών των δύο φυσικών ουσιών έχει μία έντονα επουλωτική δράση στις αρθρώσεις και αυτό έχει αποδειχθεί από σχετικές έρευνες που έγιναν στο Νοσοκομείο John’s Hopkins στην Αμερική.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση