τκε | δικεφαλοι ποδιων | τκε | κυστη στο συκωτι αντιμετωπιση | συμπτωματα διακοπης αλκοολ

Κοινά πακέτα χωρίς σήματα βοηθούν στη διακοπή του καπνίσματοςΕίναι πράγματι πολύ δύσκολο να κόψει κανείς το τσιγάρο. Κυρίως γιατί προκαλεί σημαντική φαρμακευτική εξάρτηση. Ένας ακόμη λόγος είναι και η "κοινωνική" και "συναισθηματική" εξάρτηση, αφού -κακά τα ψέματα- τόσο το κάπνισμα αλλά και όσα το συνοδεύουν προβάλλονται ως "τρόπος ζωής" και μάλιστα "καλής" ζωής.

Καθώς το κάπνισμα αποτελεί σοβαρότατο κίνδυνο για την Υγεία, είναι λογικό και απαραίτητο να γίνονται καμπάνιες ενημέρωσης και προτροπής για τη διακοπή του και να προωθείται αντικαπνιστική νομοθεσία.

Στα πλαίσια αυτά έχουν δοκιμασθεί αρκετές μέθοδοι. Μία από αυτές, ίσως η πιό γνωστή, είναι η αναγραφή στα πακέτα οτι "το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την υγεία" και άλλα σχετικά μηνύματα. Ακόμη δοκιμάσθηκε η εκτύπωση των πακέτων με φωτογραφίες από τις βλάβες που προκαλεί το κάπνισμα (συχνά ανατριχιαστικές). Τα μέτρα αυτά έχουν κάποιο αποτέλεσμα, ωστόσο τις περισσότερες φορές κάτω του αναμενόμενου.

Πρόσφατες μελέτες που δημοσιεύθηκαν στο BMJ open (British Medical Journal) επαναφέρουν την μέθοδο κατά την οποία χρησιμοποιούνται κοινά ομοιόμορφα πακέτα για όλες τις μάρκες, χωρίς να έχουν εμπορικά σήματα ούτε άλλη διακόσμηση.

Οι σχετικές μελέτες είναι διαθέσιμες εδώ:

Η μέθοδος (Plain cigarette packaging) δεν είναι καινούργια, όπως μπορείτε να δείτε στο σχετικά άρθρο της Wikipedia.

Ωστόσο, εφαρμόσθηκε με αξιοσημείωτη επιτυχία στην Αυστραλία και αναμένεται να εφαρμοσθεί σύντομα και στη Μεγάλη Βρετανία. Φαίνεται οτι λειτουργεί κάνοντας τη διαδικασία του καπνίσματος λιγότερο ελκυστική για τους καπνιστές.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.