Τέλειοι κοιλιακοί: πώς να τους φτιάξετε

Εχετε ξεκινήσει πολύ δυναμικά το πρόγραμμα της γυμναστικής σας και ένα από τα σημεία του σώματος σας που θέλετε να δώσετε έμφαση είναι σίγουρα οι κοιλιακοί. Για να πετύχετε όμως τον σχηματισμό τους δεν αρκεί (ούτε χρειάζεται) να κάνετε κάθε μέρα εκατοντάδες κοιλιακούς. Τι πρέπει να λάβετε υπόψη σας για τον σχεδιασμό ενός τέλειου προγράμματος εκγύμνασης κοιλιακών;

Πρέπει να γνωρίζετε ότι οι κοιλιακοί μύες δεν έχουν διαφορετική φυσιολογία από τους υπόλοιπους μύς. Οπως σε κάθε άλλο μυ έτσι και στους κοιλιακούς πρέπει να δίνεται ο ανάλογος χρόνος ξεκούρασης. Οι κοιλιακοί δυναμώνουν ακόμα και με δύο φορές προπόνηση την εβδομάδα, αρκεί η προπόνηση να είναι αρκετά σκληρή.

Το κλειδί σε αυτή τη περίπτωση είναι η επιλογή των κατάλληλων ασκήσεων. Πρέπει να βρείτε τις ασκήσεις οι οποίες θα έχουν το πλεονέκτημα να κουράζουν τους μυς. Ο προσωπικός σας γυμναστής είναι αυτός που θα σας υποδείξει ποιές είναι οι πιο κατάλληλες ασκήσεις κοιλιακών.

Η άποψη που επικρατεί εσφαλμένα στους περισσότερους ασκούμενους είναι πως κάνοντας περισσότερους κοιλιακούς μπορούν να αποβάλουν το λίπος από την κοιλιακή χώρα. Λάθος. Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο χρειάζεται απαραίτητα ο συνδυασμός αερόβιας προπόνησης (ποδήλατο, περπάτημα, τρέξιμο, κολύμπι) και ταυτόχρονα σωστή διατροφή (αποφυγή των λιπαρών φαγητών, γλυκών, αναψυκτικών).

Αποφύγετε ασκήσεις που επιβαρύνουν άλλα σημεία του σώματος σας, όπως π.χ. τη μέση. Για παράδειγμα οι στροφές της μέσης με μπάρα ή με αλτήρα κρατημένο στο στήθος, είναι ασκήσεις πολύ επικίνδυνες να προκαλέσουν κάποιον τραυματισμό.

Πολύ σημαντικό επίσης είναι να είστε αυτοσυγκεντρωμένοι την ώρα που εκτελείτε οποιαδήποτε άσκηση. Το πιο συχνό λάθος στην εκτέλεση των ασκήσεων των κοιλιακών είναι να πιέζει κανείς με τα χέρια του το κεφάλι. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ο ασκούμενος να κουράζεται γρηγορότερα και να έχει επιβάρυνση στον αυχένα του.

Μην ξεχνάτε να εισπνέετε και να εκπνέετε κατά τη διάρκεια της άσκησης. Εκπνεύστε από το στόμα όταν γίνεται η σύσπαση των μυών και εισπνεύσατε από τη μύτη όταν χαλαρώνετε.

Σίγουρα με λίγη υπομονή και πολύ επιμονή θα έχετε τα αποτελέσματα που επιθυμείτε, αρκεί να κάνετε όλα τα παραπάνω και σε λίγους μήνες όλοι θα θαυμάσουν τους καλοσχηματισμένους κοιλιακούς σας.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση