αρρυθμια στην καρδια | αυτοανοσο | αποκολληση στην εγκυμοσυνη | ταχυκαρδια | ru486 αγορα

Ο σίδηρος δεν είναι πανάκεια

Ο σίδηρος είναι φάρμακο και όχι τονωτικό.

Όχι σπάνια νέες γυναίκες, ιδιαίτερα αν χάνουν αρκετό αίμα στην περίοδο, καταφεύγουν στη λήψη σκευασμάτων σιδήρου. Ένα συναίσθημα τόνωσης που συχνά συνοδεύει τη λήψη σιδήρου οδηγεί σε κατάχρηση του φαρμάκου.

Θα πρέπει να ξέρουμε οτι ο όρος αναιμία περιγράφει ένα σύμπτωμα και όχι μια νόσο. Αναιμίες υπάρχουν πολλών ειδών. Ακόμα και στην αναιμία από έλλειψη σιδήρου (σιδηροπενική) πρέπει να διευκρινίζεται το αίτιο (που δεν είναι πάντα το ίδιο).

Ο σίδηρος είναι φάρμακο και όχι τονωτικό. Δίδεται πάντα με συνταγή γιατρού σε διαπιστωμένη σιδηροπενική αναιμία. Σε κάθε άλλη περίπτωση, το να παίρνει κανείς σίδηρο μπορεί να καθυστερήσει τη σωστή διάγνωση μιας αναιμίας.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.