μικροβιο στους πνευμονες απο γατα | ποσες θερμιδες εχουν οι λουκουμαδες με μελι | ο καλος υπαλληλος

Ταχυκαρδία. Τι μπορεί να σημαίνει;


Η καρδιά μας χτυπάει ακούραστα και συνεχώς 24 ώρες το 24ωρο γύρω στις 75 φορές κάθε λεπτό! Μερικές φορές πάλλεται με μεγαλύτερη συχνότητα και αυτό λέγεται ταχυκαρδία. Τις περισσότερες φορές αυτό γίνεται για να ανταποκριθεί σε αυξημένες ανάγκες του σώματος. Αλλοτε πάλι μπορεί να σημαίνει κάποια διαταραχή της υγείας μας.

Οταν οι ανάγκες του οργανισμού μας για ενέργεια είναι αυξημένες τότε η καρδιά πάλλεται με μεγαλύτερη συχνότητα για να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις. Μερικά παραδείγματα είναι όταν τρέχουμε, γυμναζόμαστε ή καταβάλλουμε έντονη σωματική προσπάθεια. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και όταν βρισκόμαστε σε κατάσταση stress. Φόβος, αγωνία ή έντονη συγκίνηση είναι λόγοι που μπορεί να προκαλέσουν ταχυκαρδία.

Ολα αυτά όμως είναι φυσιολογικά και η συχνότητα με την οποία πάλλεται η καρδιά μας θα επανέλθει στο φυσιολογικό, όταν περάσει το αίτιο που προκάλεσε την ταχυκαρδία.

Σε κάποιες περιπτώσεις η ταχυκαρδία μπορεί να συνδέεται με κάποιο πρόβλημα υγείας λιγότερο ή περισσότερο σοβαρό. Ετσι, ο πυρετός, η αναιμία, ο υπερθυρεοειδισμός συχνά εμφανίζουν ταχυκαρδία. Η λήψη κάποιων φαρμάκων επίσης. Η καρδιακή ανεπάρκεια και κάποιες αρρυθμίες συνδυάζονται συχνά με ταχυκαρδία. Σ΄ όλες αυτές τις περιπτώσεις είναι απαραίτητη η ιατρική συμβουλή.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.