ακουστικος ποροσ | ερυθρομυκίνη | Αιμαγγειωμα ηπατος | Κολπικος σπογγος | οξεια τραχειοβρογχιτιδα

Ένα ποτηράκι για γερή καρδιά!


Πολλοί πιστεύουν οτι ένα ποτήρι κρασί την ημέρα ή ένα ποτήρι ουίσκι μία με δύο φορές την εβδομάδα μπορεί να έχει προστατευτική δράση για την καρδιά, μειώνοντας τον κίνδυνο της στεφανιαίας νόσου.

Αρκετές μελέτες έρχονται να δείξουν οτι μικρή κατανάλωση ελαφρών οινοπνευματωδών (ένα ποτήρι κρασί το μεσημέρι για παράδειγμα) φαίνεται να ασκεί προστατευτική δράση κατά της στεφανιαίας νόσου. Πιθανές εξηγήσεις είναι η αύξηση της "καλής χοληστερίνης" (HDL) και η ελάττωση σε κάποιο βαθμό της συγκόλλησης των αιμοπεταλίων, παράγοντας που θεωρείται οτι έχει δράση κατά των θρομβώσεων.

Στη υγειά σας λοιπόν! Αλλά προσέξτε, η κατάχρηση όχι μόνο δεν προστατεύει, αλλά έχει κατ΄ ευθείαν τοξική δράση στο μυοκάρδιο. Χωρίς να αναφέρουμε βέβαια τα γνωστά προβλήματα που προκαλεί η κατάχρηση αλκοόλ στο συκώτι, το νευρικό σύστημα και πολλά άλλα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.