οι ωδινες ειναι πονοι περιοδου | θωρακικοι μυς | καλύτερη αερόβια άσκηση | ψευδοκυηση στις γυναικες

Μέτρησα την πίεση και είχα 15. Είμαι υπερτασικός;


Γενικά, η αρτηριακή πίεση θεωρείται φυσιολογική όταν η συστολική (η "μεγάλη") είναι μικρότερη από 140 mmHg (χιλιοστά στήλης υδραργύρου) και η διαστολική (η "μικρή") είναι μικρότερη από 90 mmHg. Πέρα από αυτά τα όρια αρχίζουμε να μιλάμε για αρτηριακή υπέρταση. Αλλά και αυτό είναι ένας γενικός κανόνας πλαίσιο, δεν έχει απόλυτη ισχύ. Υπάρχουν διακυμάνσεις από άτομο σε άτομο και από ηλικία σε ηλικία.

Έχει παρατηρηθεί ότι περίπου οι μισοί από τους ασθενείς στους οποίους τυχαία διαπιστώνεται μικρού βαθμού υπέρταση, εμφανίζουν τρεις μήνες αργότερα σημαντική μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Πολλοί παράγοντες είναι δυνατό να προκαλέσουν παροδική αύξηση της αρτηριακής πίεσης ακόμη και σε φυσιολογικά άτομα. Κατά τη διάρκεια της σωματικής κόπωσης ή έντονου συναισθηματικού stress, η αρτηριακή πίεση αυξάνει, προκειμένου να εξασφαλιστεί η αιμάτωση των ιστών και των οργάνων. Όταν οι απαιτήσεις για αυξημένη παροχή αίματος στους ιστούς εκλείψουν, η αρτηριακή πίεση αποκαθίσταται στα φυσιολογικά επίπεδα. Στην προκειμένη περίπτωση η αύξηση της τιμής της αρτηριακής πίεσης είναι αναγκαία για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού και ασφαλώς δεν εγκυμονεί οποιοδήποτε κίνδυνο.

Όταν, όμως, οι τιμές υπερβαίνουν μόνιμα τα ανώτερα φυσιολογικά όρια, ο κίνδυνος για την εμφάνιση μακροχρόνιων επιπλοκών αυξάνει.

Άρα θεωρείται απαραίτητο οποιαδήποτε τυχαία διαπίστωση αυξημένων τιμών αρτηριακής πίεσης να επιβεβαιώνεται σε 3-5 διαδοχικές μετρήσεις, πριν το άτομο χαρακτηρισθεί ως υπερτασικό.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.