φυσιολογικεσ τιμεσ συκωτιου | γεωγραφικη γλωσσα | συμπτώματα χρονιάς βρογχίτιδας | στηθαγχη | συριγγιο δοντιων

Έρπης γεννητικών οργάνων. Πόσο συχνός είναι;


Ο έρπης των γεννητικών οργάνων είναι ένα ιδιαίτερα συχνό αφροδίσιο νόσημα που προκαλείται συνήθως από τον ιό του απλού έρπητα τύπου 2 (HSV-2 herpes simplex virus - 2). Σαν αφροδίσιο νόσημα, μεταδίδεται με τη σεξουαλική επαφή.

Στην κλασσική περίπτωση εμφανίζονται φυσαλίδες, δηλαδή μικρές φουσκάλες με υγρό, στα γεννητικά όργανα, οι οποίες τις περισσότερες φορές πονάνε, για όσες μέρες διαρκεί η εκδήλωση του έρπητα (συνήθως 5-10 ημέρες). Χαρακτηριστικό του έρπητα είναι οι συχνές υποτροπές.

Όμως, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν μολυνθεί από έρπητα και δεν εμφανίζουν τα παραπάνω συμπτώματα. Ωστόσο εξακολουθούν να είναι μολυσματικοί, δηλαδή μπορούν να μεταδόσουν τον έρπητα με τη σεξουαλική επαφή. Τις περισσότερες φορές ούτε και οι ίδιοι το γνωρίζουν.

Αυτό είναι ένα από τα προβλήματα που κάνει τον έρπητα των γεννητικών οργάνων ιδιαίτερα συχνό αφροδίσιο νόσημα. Ενδεικτικά αναφέρεται οτι 40-50 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν έρπητα γεννητικών οργάνων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.