τρανς λιπαρα | στιγμα μεσογειακης αναιμιας | στιγμα | στειρωση γατας συμπεριφορα | ακτινηκη χειλιτιδα τη ειναι

Αν μάθετε οτι ο σύντροφός σας έχει ηπατίτιδα Β

Η ηπατίτιδα Β στην Ελλάδα δεν είναι τόσο σπάνια, όσο νομίζετε. Περίπου 3% του πληθυσμού είναι φορείς.

Συμβαίνει κάποιες φορές, συνήθως μετά από τυχαίο εργαστηριακό έλεγχο, να μαθαίνει κανείς οτι ο σεξουαλικός σύντροφός του ή η σύντροφός του έχει ηπατίτιδα Β.

Σε περίπτωση που δεν χρησιμοποιούσατε προφυλακτικό, υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης της νόσου. Θα πρέπει λοιπόν κανείς να συμβουλευθεί άμεσα το γιατρό του και να κάνει εργαστηριακές εξετάσεις, για να διαπιστώσει αν έχει μολυνθεί από ηπατίτιδα Β, αν είναι δηλαδή θετικός στο αυστραλιανό αντιγόνο. Όλο το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσει ο έλεγχος δεν θα πρέπει να υπάρχουν σεξουαλικές σχέσεις ή τουλάχιστον να χρησιμοποιείται απαραίτητα προφυλακτικό.

Οι κίνδυνοι μετάδοσης όταν χρησιμοποιεί κανείς προφυλακτικό είναι πολύ μικροί.

Σε περίπτωση που έχει περάσει κανείς ηπατίτιδα Β και έχει θεραπευθεί ή στην περίπτωση που έχει εμβολιασθεί, πρακτικά δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης.

Ωστόσο, ο έλεγχος θα πρέπει να γίνει σε όλες τις περιπτώσεις.

Επισημαίνεται και πάλι η σημασία της χρήσης του ελαστικού προφυλακτικού για την πρόληψη των σεξουαλικώς μεταδιδομένων νοσημάτων και φυσικά και της ηπατίτιδας Β.

Επισημαίνεται επίσης οτι σήμερα υπάρχει ασφαλές εμβόλιο για την ηπατίτιδα Β. Αν δεν το έχετε κάνει, συμβουλευθείτε το γιατρό σας.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.