στομα τρυπα ασπρο | κοπρανα που επιπλεουν | Τραχειοβροχιτιδα | πολυποδες εντερου συμπτωματα

Τι σχέση έχουν η ανεμοευλογιά και ο έρπης ζωστήρας;

Ενα παιδί, όμως, ή ένας νέος άνθρωπος που εμφανίζει έρπητα ζωστήρα, θα πρέπει να διερευνηθεί περισσότερο.

Ίσως να φανεί παράξενο, αλλά η ανεμοευλογιά και ο έρπης ζωστήρας προκαλούνται από τον ίδιο ιό. Στη συνείδηση των περισσοτέρων η ανεμοευλογιά είναι μια γνωστή παιδική ασθένεια και ο έρπης ζωστήρας (αν τον γνωρίζουν) ένα δερματικό νόσημα συνήθως των ηλικιωμένων. Τα πράγματα είναι κάπως έτσι.

Οι βλάβες δε που προκαλούν στο δέρμα μοιάζουν πολύ. Πρόκειται για φυσαλίδες και φλύκταινες που περιέχουν υγρό. Ειδικά στον έρπητα ζωστήρα, οι βλάβες αυτές εντοπίζονται στα πλευρά και σπανιότερα στο πρόσωπο και συνήθως είναι επώδυνες.

Οταν κανείς έρχεται σε επαφή με τον ιό αυτό για πρώτη φορά (συνήθως στην παιδική ηλικία), τότε εκδηλώνει ανεμοευλογιά. Αν ξαναέρθει σε επαφή με τον ιό, τότε θεωρητικά δεν θα νοσήσει αφού έχει αποκτήσει ανοσία. Εκτός αν βρίσκεται σε μια κατάσταση ελαττωμένης άμυνας του οργανισμού, οπότε θα εκδηλώσει έρπητα ζωστήρα.

Ετσι αν ένας ηλικιωμένος εμφανίσει έρπητα ζωστήρα, μπορούμε κατ΄ αρχήν να το αποδώσουμε στη σχετική πτώση της άμυνας, λόγω της προχωρημένης ηλικίας. Ενα παιδί όμως ή ένας νέος άνθρωπος που εμφανίζει έρπητα ζωστήρα, θα πρέπει να διερευνηθεί για το ενδεχόμενο να έχει για κάποιο λόγο πτώση της άμυνας του οργανισμού του.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.