σκωληκοειδιτιδα μετεγχειρητικα | θυροειδης και παχυσαρκια | αποστηματα | Σχιζοφρενεια και αγωγη φαρμακων.

Θετικό αυστραλιανό αντιγόνο


Σε εξετάσεις που κάνατε (είτε για κάποιο λόγο είτε προληπτικά) βρέθηκε θετικό αυστραλιανό αντιγόνο. Ή είστε αιμοδότης και μετά την τελευταία φορά που δώσατε αίμα η αιμοδοσία σας ενημέρωσε οτι υπάρχει κάποιο πρόβλημα (θετικό αυστραλιανό αντιγόνο).

Ο γιατρός σας, που πρέπει να συμβουλευτείτε άμεσα, θα σας ενημερώσει οτι έχετε προσβληθεί από τον ιό της ηπατίτιδας Β. Η συχνότερη προέλευση της μολύνσεως παλαιότερα ήταν οι μεταγγίσεις. Σήμερα το αίτιο αυτό έχει πρακτικά εξαλειφθεί και η κυριώτερη οδός μετάδοσης είναι η σεξουαλική επαφή. Πολύ σπάνια ενδέχεται η μετάδοση να οφείλεται σε οδοντιατρική ή άλλη χειρουργική επέμβαση.

Οταν για οποιοδήποτε λόγο μολύνεται κανείς από το αυστραλιανό αντιγόνο, δηλαδή το αντιγόνο της ηπατίτιδας Β, σε μεγάλο ποσοστό (περίπου 80-90%) ο ίδιος ο οργανισμός θα ξεπεράσει το πρόβλημα μέσα σε 6 μήνες. Δηλαδή το αυστραλιανό αντιγόνο θα πάψει πια να υπάρχει στο αίμα και θα αναπτυχθούν αντισώματα που πλέον προστατεύουν το άτομο από την ηπατίτιδα Β (το άτομο αυτό έχει ανοσία).

Αν όμως περάσουν οι 6 μήνες και το αυστραλιανό αντιγόνο εξακολουθεί να υπάρχει, τότε το άτομο αυτό γίνεται φορέας της ηπατίτιδας Β. Είναι σε γενικές γραμμές υγιής, αλλά μπορεί να μεταδώσει τη νόσο. Από τα άτομα που ανήκουν στην κατηγορία αυτή, ένα ποσοστό θα αναπτύξει χρόνια ηπατίτιδα Β, που αποτελεί ένα πρόβλημα υγείας με σοβαρότερες διαστάσεις.

Η ειλικρινής επικοινωνία γονέων και παιδιών μέσα στην οικογένεια, αλλά και μεταξύ ερωτικών συντρόφων μπορεί να προλάβει αρκετά προβλήματα. Ωστόσο, δεν είναι πάντα δεδομένη. Έτσι, η χρήση του προφυλακτικού είναι το σημαντικότερο προληπτικό μέτρο. Το εμβόλιο για την ηπατίτιδα Β είναι επίσης καθοριστικής σημασίας, αλλά πάντα κατόπιν ιατρικής συμβουλής και μόνο τότε.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.