ιος κατω αναπνευστικου | πολυουρια αγχος | ντοματα στην ελλαδα | πιασιμο στον τραπεζοειδη

Πώς ξεχωρίζουμε τις παιδικές ασθένειες από τη μορφή του εξανθήματος;


Ένα απο τα χαρακτηριστικότερα συμπτώματα που εμφανίζουν οι παιδικές ασθένεις είναι οι βλάβες του δέρματος που περιγράφονται με τον όρο "εξάνθημα". Τα εξανθήματα μοιάζουν σε γενικές γραμμές, έχουν όμως και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που μας βοηθάνε στη διάγνωση της μιας παιδικής ασθένειας από την άλλη.

Στην ιλαρά στο εξάνθημα μοιάζει με κοκκινωπές κηλίδες στο δέρμα, εμφανίζεται χαρακτηριστικά και πίσω από τα αυτιά, δεν έχει ιδιαίτερο κνησμό (φαγούρα) και διαρκεί συνήθως 2-4 ημέρες.

Στην ερυθρά το εξάνθημα είναι ίσως πιό ήπιο από αυτό της ιλαράς, εμφανίζεται χαρακτηριστικά και στο πρόσωπο και διαρκεί συνήθως 2-3 ημέρες.

Στην οστρακιά στο εξάνθημα μοιάζει με μικρές κοκκινωπές κηλίδες στο δέρμα σαν στίγματα (στικτό εξάνθημα), είναι πιο πυκνό στις πτυχές του δέρματος και εμφανίζει χαρακτηρηστική απολέπιση. Διαρκεί συνήθως 2-7 ημέρες.

Στην ανεμοευλογιά το χαρακτηριστικό του εξανθήματος είναι οτι έχει διάφορες μορφές εμφάνισης ταυτόχρονα, από κόκκινες κηλίδες του δέρματος μέχρι φυσαλίδες που περιέχουν υγρό. Το εξάνθημα έχει έντονο κνησμό και δεν πρέπει να το ξύνει κανείς γιατί μπορεί να αφήσει σημάδι. Εμφανίζεται χαρακτηριστικά και στο τριχωτό της κεφαλής (κάτω από τα μαλλιά).

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.