επιασα την εφηβη κορη μου να κλεβει | δεμοδικοση | λοσεκ | πολφιτιδα | ΣΥΧΝΩΟΥΡΙΑ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ | συναχι θεραπεια

Εγκυμοσύνη και ερυθρά

Κίνδυνος υπάρχει κυρίως κατά τους τρείς πρώτους μήνες της κυήσεως.

Αν μια γυναίκα που είναι έγκυος μολυνθεί από τη γνωστή παιδική ασθένεια ερυθρά, τότε το έμβρυο διατρέχει σοβαρούς κινδύνους. Αυτό αφορά κυρίως τους τρείς πρώτους μήνες της κυήσεως.

Αν η εγκυμονούσα νοσήσει από ερυθρά, κινδυνεύει σοβαρά η υγεία του εμβρύου. Οι πιο συχνές βλάβες που μπορεί να προκληθούν έχουν σχέση με τα μάτια του παιδιού (καταρράκτης), την ακοή του (κώφωση) και την καρδιά του (συγγενείς καρδιοπάθειες).

Γι΄αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό η μέλλουσα μητέρα να έχει περάσει οπωσδήποτε ερυθρά. Σε όλες τις μέλλουσες μητέρες γίνεται εξέταση αίματος, για να βρεθεί αν έχουν αντισώματα έναντι της ερυθράς. Αν έχουν επαρκείς ποσότητες σημαίνει οτι έχουν ανοσία απέναντι στη νόσο και δεν κινδυνεύουν να 'κολλήσουν' ερυθρά κατά την εγκυμοσύνη. Σε αυτές τις περιπτώσεις (που αποτελούν και την πλειοψηφία) δεν υπάρχει πρόβλημα.

Αν δεν υπάρχουν επαρκείς ποσότητες αντισωμάτων, η γυναίκα πρέπει να εμβολιάζεται με την προϋπόθεση οτι δεν είναι τη στιγμή αυτή έγκυος ή οτι δεν θα μείνει έγκυος τους επόμενους τρεις μήνες.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.